Мркела: Циљеви увек највиши, у Атини нећемо ићи на бод

БЕОГРАД: Спортски директор ФК Црвена звезда Митар Мркела изјавио је да је клуб у доброј ситуацији, али да свакако може боље и поручио да верује да екипа против Олимпијакоса у Атини може да избори европско пролеће.
mrkela, tanjug
Фото: Tanjug/D.Goll, arhva

"Црвена звезда је у доброј ситуацији. Први смо у националном првенству, играмо Лигу шампиона и имамо шансу да изборимо пролеће у Европи. Веома смо самокритични, сматрамо да увек може боље и управо нас је то довело до свих поменутих успеха", истакао је Мркела за клупску ТВ.

Меч у Атини биће прилика да Црвена звезда избори учешће у Лиги Европе током пролећа.

"Увек постављамо највише циљеве. Већ смо победили Олимпијакос у Београду, имамо бодовну предност, биће нам довољан и реми, али нећемо ићи на нерешен резултат. Значи нам то што смо испред њих на табели, највише са психолошке стране".

Спортски директор црвено-белих похвалио је и играче због реакције која је виђена у мечу са Вождовцем, а након тешког пораза од Бајерна.

"Задовољни смо утакмицом против Вождовца и сматрамо да је тријумф дошао у правом тренутку. Увек је тешко играти после Лиге шампиона, а поготово после пораза. Играчи су ушли добро у меч и посебно смо задовољни другим полувременом које је једно од најбољих у досадашњој сезони. Они су нападачка екипа, а упутили су нам само један ударац у оквир гола. Одиграли смо добру утакмицу и драго ми је због тога".

Мркела се сврнуо и на суђење које Црвена звезда има у Суперлиги Србије.

"Грешке постоје. Лично, нисам сигуран да ли смо гол против Вождовца постигли из офсајда, али је утисак да се највише потенцирају грешке у корист Црвене звезде. Често сам истицао и грешке које су биле у нашу корист, а не видим да други клубови то раде. Волео бих да почну. Грешке се дешавају на свим стадионима, али се највише прича о оним у нашу корист".

Он је изразио задовољство због младих играча који носе дрес првог тима и најавио и нове дечаке који ће ускоро истрчати на стадион „Рајко Митић“.

"На почетку сезоне се направи пројекат који су то млади играчи који би требали да добију већу шансу. Ове године су то били Његош Петровић и Вељко Николић, с тим да се Николић повредио, али је почео да добија минутажу. Петровић је већ постао значајан шраф нашег тима. Политика форсирања младих играча ће се наставити и на зиму. Ми ћемо већ тада прикључити неколико фудбалера из Графичара и потрудићемо се да им дамо шансу на пролеће. Звездаши воле децу из Омладинске школе. Они су кроз историју били ти који су донели доста радости нашем клубу и свесни смо тога", поручио је Мркела.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести