Мурињо: Бенфика није опција, вратио бих се у Реал или Интер

ЛИСАБОН: Португалски фудбалски стручњак Жозе Мурињо изјавио је да нема намеру да се враћа у Бенфику, али да би му била велика част поново да води Реал Мадрид или Интер.
murinjo, fonet ap
Фото: Žoze Murinjo, foto: FoNet/AP

Мурињо је тренутно слободан након што је прошлог месеца добио отказ у Манчестер Јунајтеду, па су већ кренуле спекулације да би могао опет да седне на клупу Интера, где је био од 2008. до 2010. и потом отишао у Реал до 2013. године.

"Немам намеру да се враћам у Португалију, Бенфика није опција за мене. Повратак би био велика част (Реал или Интер прим. аут), али још нисам причао о томе. Када се тренер или играч враћа у клуб то значи да је урадио нешто позитивно. Тако сам се осећао када сам други пут преузео Челси", рекао је Мурињо за телевизију "Correio da Manha".

Мурињо, ипак, истиче да жели да се одмори и сачека праву понуду.

"Имам времена да критикујем самог себе и анализирам у миру све што је било последњих неколико година. Спремићу се за нову фазу у каријери", закључио је Мурињо.

Мурињо је освојио две титуле првака Европе (Порто, Интер), а био је и шампион у свим државама у којима је радио - Португалији (Порто два пута), Енглеској (Челси три пута), Италији (Интер два пута) и Шпанији (Реал једном).

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести