Мурињо: Србија одлична, али волео бих да прође Швајцарска

МОСКВА:  од најбољих стручњака данашњице Жозе Мурињо похвалио је наступ српских фудбалера у победи над Костариком (1:0) на Мундијалу у Русији, али поручио да би волео да заврше такмичење у групној фази како би Немања Матић добио одмор.
Žoze Murinjo za Raša Tudej Foto: RT.RU
Фото: RT.RU

Менаџер Манчестер Јунајтеда је, анализирајући ситуацију у Е групи за телевизију "Раша Тудеј", у свом стилу поручио да би волео да Бразил и Швајцарска, који су ремизирали 1:1, прођу даље да би Матић одморнији дочекао нову сезону.

"Србија је је добро изгледала. Не да ће Србија да иде кући после групне фазе такмичења, то бих волео јер желим да мој играч оде раније на одмор. Знао сам да Србија имају много добрих фудбалера, снажни су, зрели и хоће да успеју. Много пута сам причао са Матићем о томе колико им значи одлазак на Светско првенство и изгледају веома добро", рекао је Мурињо.

Португалац верује да Швајцарска може до ремија против Србије и да би тако отворила врата друге фазе, уз каснији тријумф над Костариком.

"Када је Швајцарска узела бод против Бразила, извесно је да ће освојити сва три против Костарике. Вероватно могу до једног бода са Србијом. То им доноси пет бодова и моја предвиђања могу да се остваре, да Бразил и Швајцарска оду даље. Морам да будем искрен, желим Матићу одмор", закључио је Мурињо.

Утакмица између репрезентација Србије и Швајцарске игра се у петак у Калињинграду од 20 сати.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести