Муслинов “џокер” биће Љајић

Искусни селектор Муслин од првог дана квалификација наметнуо је јасан концепт игре, систем који функционише када из њега због повреда и картона испадне по нека карика. Формирао је шири круг играча на које рачуна и по потреби они ускачу у ватру, успешно обављајући постављене задатке.
adem ljajic
Фото: Youtube Printscreen

На старту суспендованог Матића мењали су Фејса који је потом стално повређен, па Гудељ. Када је из строја испао Коларов алтернатива је био Обрадовић, а касније је пун погодак против Молдавије био и Гаћиновић који је мењао болесног Рукавину. Пуно је било ротација у штоперском трију, и тај део одбране против Аустрије ће бити добрано промењен. Максимовић паузира због картона, Вуковић је повређен па остаје отворено питање како ће селектор “скројити” бедем испред Стојковића. По боковима ће дејствовати Рукавина и Коларов, а дилеме око тога ко ће се прикључити Ивановићу је решена, али Муслин не жели да открије карте. Најближи тиму је Настасић, а за још једно место “боре” се повратници Немања Милуновић који је због повреде пропустио готово цео циклус квалификација и Душко Тошић.

У маневру је све јасно као дан, тандем Матић – Миливојевић је осовина екипе. Напад ће предводити Александар Митровић који игра свој најбољи фудбал у дресу репрезентације иако је у Њукаслу често ван такмичарског ритма. Иза њега је маестро Душан Тадић који је обележио пут Србије ка Мондијалу, головима и посебно асистенцијама. Оплеменио је игру “орлова”, дао јој посебну димензију. Чини се да остаје дилемма око наступа вихорног Филипа Костића, који је због повреде ван терена још од Даблина. Опоравио се, али није још увек максимално спреман а утисак је да и ХСВ представља кочницу, не даје зелено светло у страху да се не обнови повреда. Због тога Муслинов “џокер” може бити Адем Љајић. У форми је, потврђује то из недеље у недељу у Торину, у прошлом двомечу се вратио међу “орлове” осетио амбијент и исказао жељу да се уклопи у замисли селектора. А, Муслин је већ раније најавио да Љајићеву ролу види по боку у офанзиви, што је управо и Костићево место.

З. Р.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести