На гостовању у Ивањици најлошије издање Војводине у овом првенству

По систему топло-хладно Војводина је двонедељну паузу у такмичењу, због учешћа репрезентације у квалификацијама за Европско првенство, дочекала на петом месту, на истој позицији која јој је и била предодређена у другом првенственом полувремену, на основу резултата и учинка у првом делу.
vojvodina slavlje igraca, Dnevnik/Filip Bakić
Фото: Дневник/Ф. Бакић

Минулог викенда остала је непоражена на гостовању код Јавора у Ивањици (1:1). На први поглед, охрабрујуће делује податак да је, уз шампиона и лидера на табели Црвену звезду, једина екипа без пораза овог пролећа. Сваки други, трећи и сваки наредни поглед на њен учинак сведочиће о раскораку између жеље и реализације плана у минулих 27 кола. Реми у Ивањици је 11. по реду. Није потребан генералски чин, довољан ће бити и десетарски за поређење и закључак шта значи 11 освојених бодова, у односу на изгубљена 22 у тим сусретима. У таквом раскораку и податак о непобедивости Војводине у другом првенственом полувремену губи сваки смисао.

Војводина је разочарала у Ивањици. Колико због резултата, много више због лоше игре, најлошије у сезони, а највише због тога што су најаве и очекивања после блеска у дербију са Чукаричким остали у сенци необјашњиве и за професионалце неприхватљиве топло-хладно нарације. Само два шута у оквир Јаворовог гола, по један у првом и у другом полувремену насликали су дијаметралну слику у односу на претходни меч на Карађорђу. Није ли приближно сличан ток дешавања забележен и у неприхватљивом паду у Београду на крову (0:0), после сјајне партије (4:1) на гостовања у Нишу?! У тим и таквим дијаметрима и лежи разлог незадовољству истинских поклоника лоптања у пола белом, пола у црвеном. Једно им је око насмејано као основ за песму навијачку, друго жмирка у неверици, узалуд тражећи узроке осцилацијама колектива вредног поштовања. Вредног, међутим, на основу појединачних личних карата и њихових власника, високо позиционираних и рангираних у вредносним  релацијама српског фудбала. И одлично плаћених, како је то приликом преузимања понуђене му улоге шефа стручног штаба установио тренер Радослав Батак.

Истина, терен на Јавором стадиону крај Моравице јесте у катастрофалном стању. У његовој конфигурацији губила се и могућност прецизних пасова, тако да је већина покушаја за успостављење акције, која би водила до прилике за шут, остајала у доменима покушаја. Уколико би тај хендикеп могао да се узме у обзир као олакшавајућа околност за неуспех, не стоји бојазан од ивањичких навијача и могућности да својим навијањем, са трибина које су подигнуте непосредно уз терен, деконцентришу гостујуће навијаче. Овога пута крај Моравице бучнији су били навијачи из Новог Сада. И на том гостовању свога клуба, начином подршке са трибина, били су знатно изнад издања Новосађана на терену.

Фудбалери Војводине јуче нису тренирали. Неће ни данас. Дводневни одмор свако ће да искористи на сопствени начин. Јединствен остаје једино декларативни став да у преосталих 10 кола (три у основном делу првенства и још седам у доигравању) пронађу начин да испеглају осцилације по принципу топло-хладно и да максимално мотивисани, дисциплиновано и организовано, као један, приведу такмичење жељеном крају за европски почетак.

Л.Бакмаз

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести