На Карађорђу Пролетер - Мачва 0:0

НОВИ САД: На стадиону Карађорђе, без гледалаца, мреже мировале, а шансе за гол имала су оба тима.
k
Фото: Youtube Printscreen

Фудбалери Пролетера пропустили су прилику да савладају солидну екипу Мачве, али по неискоришћеним шансама могла је једна и друга екипа да оствари победу.

У првом полувремену имали су фудбалери Пролетера теренску иницијативу, покушавали су да дођу до промене резултата. У 4. минуту ударац Миросављева са дистанце завршио је поред саме стативе. Гости су покушавали из контра напада у 21. минуту, убацио се по левој страни Терзић, идеално центрирао, а Ортиз слабо захватио лопту главом која је завршила далеко од гола. Покушао је Адамовић са 18 метара, а голман Петрић парадом скренуо лопту. Два минута пре истека првог дела, након гужве у шеснаестерцу Шапчана Живојиновић је шутирао, лопта је погодила неког из одбране и завршила тик преко гола, па се на одмор отишло без голова.

И у наставку домаћи су нападали, имали су неколико полуприлика, два пута је Јовановић покушао да изненади, али је голман Гордић био на висини задатка. Након акције Бабића и Миросављева, Милошевић је шутирао поред гола. Прилику да доведе домаће у вођство имао је Пејић после центаршута Бабића.

Тринаест минута пре истека регуларног дела Бабић је из слободног ударца гађао горњи десни угао, а Гордић уз помоћ стативе спречио је најгоре. Имао је Ортиз, као и у првом полувремену, најбољу прилику  . Дабић га је идеално упослио а нападач Мачве на неколико метара од гола лопту је захватио главом, а Пејић се није дао изненадити. Последњу прилику да домаћима донесе победу имао је Пејић после идеалног центаршута Весића. На ивици казненог простора неометан послао је лопту преко гола, па су Шапчани однели бод из Новог Сада.

Пролетер - Мачва 0:0

ПРОЛЕТЕР: Петрић 8, Б. Милошевић 7, Леандро 7, Андрејевић 7, Ковачевић 7, Јовановић 7 (Пејић), Којић 6,5 (Илић), Кнежевић 6,5 (Весић), Бабић 7, Живојиновић 7, Миросављев 6,5 (Галић).

МАЧВА: Гордић 8, Дабић 7, Ристивојевић 7, Мијаиловић 7, Пејовић 7, Божић 6,5 (Зукановић 6,5), Ивић 7, Марковић 6,5 (Дукић), Адамовић 7, Обровац 7, Ортиз 6.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести