На „Карађорђу” сутра новосадски фудбалски дерби: Пролетер - Војводина (18)

Извесно је да понедељак баш и није фудбалски дан, али случај је наметнуо такво решење да ће фудбалери Пролетера и Војводине међусобни првенствени окршај да одиграју управо на почетку радне недеље.
2
Фото: J. Grlić

Тим са Слане баре биће номинални домаћин, сигурно је и то да се “стара дама” неће осећати као гост на свом “Карађорђу”, а заједничка ствар за оба састава је убеђење да ће уложити максималне напоре како би стигли до победе, којом би закључили први круг шампионата.

Душан Бајић, шеф стручног штаба екипе Пролетера, свестан је чињенице да је тим који предводи током последњих неколико дана доживео два поприлично болна неуспеха. Прво је  високим резултатом (1:6) изгубио од Чукаричког, да би потом посрнуо и у шеснаестини финала Купа Србије у Бачкој Паланци (3:4).

- Имали смо лепу серију од четири везане првенствене победе и сигурно је да нас је пораз на Бановом брду доста пореметио, пре свега због (пре)високог резултата – рекао је Бајић. – Потом је уследио неочекивани неуспех у дуелу с Бачком, без обзира на чињеницу да смо у Бачкој Паланци наступили у комбинованом саставу. Сада желимо да прекинемо неуспехе и вратимо се на победничку стазу, иако смо свесни да је Војводина у добром тренутку и да нам неће бити ни мало лако да остваримо жељу коју имамо. Осим Николе Нинковића, који и даље кубури с повредом, моћи ћу да рачунам на све играче, што ме радује, па верујем у то да ћемо успети да одиграмо добру утакмицу против мог матичног клуба и да забележимо жељени резултат.


Биће места за све

Занимало нас је то да ли ће Небојша Бастајић можда почети утакмицу с Пролетером, пошто је у Куп дуелу с Јагодином био стрелац.

- Заиста не знам, то ће да одреди тренер Ђорђевић – одговорио је овај Сремац из Купинова. – Добро је, међутим, то што у нападу имамо одлична персонална решења, јер голове постиже више нас, па шеф може да бира. С друге стране, чека нас серија утакмица у финишу јесењег дела првенства, па ће бити сасвим довољно простора за све играче да допринесу жељеним резултатима Војводине.


У редовима старијег градског суперлигаша, пак, влада задовољство због чињенице да је екипа забележила две победе, па играчи под командом тренера Славољуба Ђорђевића сада желе да у истом стилу и наставе сезону.

- У важном тренутку смо достигли ниво форме којем смо тежили и то је веома добро за нас – нагласио је искусни нападач црвено-белих Небојша Бастајић. – То што смо везали две победе, а Пролетер је два пута поражен, неће играти неку посебну улогу, јер ћемо и они и ми желети да се наметнемо у градском дерби, самим тим и да стигнемо до сва три бода. Искрено, гледамо искључиво у наше двориште, спремамо се да сутра поновимо добру партију и не оптерећујемо се другим стварима. Надам се да ће већи број гледалаца и навијача два тима доћи на трибине “Карађорђа” и да ће дерби донети добар фудбал, уз победу екипе за коју и ја наступам.

У оба новосадска табора надају се да ће трибине бити испуњеније него што је то уобичајено, јер, како обећавају, имаће шта да се види на травњаку новосадског стадиона, односно да ће дерби по свему да оправда тај назив.

Сутрашња утакмица почиње у 18 часова, уз ТВ пренос на првом програму Арена спорта.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести