На припремама у Турској Војводина изгубила од Слована (0:2)

БЕЛЕК: Одиграли су новосадски црвено-бели фудбалери прву тренинг утакмицу у Белеку и изгубили од другопласиране екипе из словачког шампионата, Слована из Братиславе.
vosa
Фото: Dnevnik.rs

(Од нашег специјалног извештача)

Ривал је, када се све сабере, приказао више, био конкретнији у нападима и успео да неутралише све покушаје играча Војводине у нападу.

Новосађанима се баш ништа не може замерити када је вољни моменат у питању, трудили су се током свих 90 минута да наметну свој стил игре, али у томе нису успевали.

Тренер Воше Илија Столица почео је сусрет са занимљивом поставом играча у одбрани, где су штопере играли Марко Вукасовић и Александар Радовановић.

„То је једна од идеја коју имам и желео сам да је на делу испробам. Желимо да испробавамо нове ствари, биће тога још током припрема, јер оне, уосталом, за то и служе“, рекао је шеф струке новосадског тима.

Словаци су у неколико наврата запретили у првих 45 минута. Прво је, у 8. минуту, одлично шутирао Холошко, али је Емил Роцков био будан и његов ударац зауставио. На другој страни, црвено-бели су покушавали да успоставе доминацију на терену када је посед лопте у питању, али је приметно било то да није добро функционисала веза између одбране, преко средине терена до нападача. У 30. минуту се повредио Даниел Аврамовски, који је напустио игралиште и у пратњи доктора Владимира Чолаковића, видно депримиран, отишао у свлачионицу, а уместо њега је у игру ушао Васко Калезић.


Екипа има све од А до Ш

По завршетку утакмице шефу струке Новосађана Илији Столици пришао је члан стручног штаба Слована, наш човек Влада Раденковић, који је некада био у стручном штабу млађих репрезентативних селекција Србије и помоћник у Раду.

„Давно нисам видео неку српску екипу која поседује у својој игри све, од А до Ш. Резултат овог сусрета нема никакве везе, мени се веома допада то што сам уочио у наступу Војводине и желим вам да наставите у истом стилу и пуно среће“ рекао је Раденковић.


„То је за мене био  најтежи детаљ у овом сусрету и надам се да повреда неће оставити дуготрајније последице по екипу. Играчима немам шта да замерим по питању залагања и хтења, али је очигледно да је пред нама још пуно посла како бисмо исправили неке ствари које смо могли да уочимо“, додао је Столица.

Први какав -такав покушај да угрози гол голмана Грајфа, Војводина је извела у 41. минуту преко Стефана Михајловића, чији ударац није био довољно снажан како би завршио у мрежи. Када у томе није успео тим из Србије, играчи Слована савладали су Роцкова. Играо се 43. минут, када је с десне стране шутирао Холошко, а у блокаду је уклизао Немања Суботић. Лопта је погодила нашег играча, променила смер и завршила у голу.

И у наставку су Словаци били сугестивнији, па су лепу прилику имали у 51. минуту, када је, после центаршута Хухуласа, некадашњи играч Црвене звезде Вукан Савићевић главом упутио лопту тик изнад пречке гола који је чувао Никола Перић. Наставио је Слован с нападима и у 57. минуту повисио вођство на 2:0. Створила се гужва у шеснаестерцу Новосађана, одбрамбени играчи покушали су да испуцају лопту у поље, али је она стигла само до Чикоша. Уследио је добар дриблинг и спаса Перићу није било.


О повреди тек после дијагностике

Доктор Владимир Чолаковић је, приликом изласка повређеног Даниела Аврамосвког с терена, рекао следеће:

„ Тек када се повређено колено мало умири, начинићемо дијагностику и моћи ћу нешто одређеније да кажем о врсти и тежини озледе. Први утисак је да је реч о повреди припоја мишића и чини ми се да нису у питању медијални лигаметни. Ипак, сачекајмо, све ће бити јасније веома брзо“, истакао је Чолаковић.


У међувремену извршено је доста измена у обе екипе, Војводина је била тим који је чешће имао посед лопте, али, осим солидног покушаја Калезића у 65. минуту, праву прилику није успео да створи. Винсент Езе, Калезић и Стефан Цебара настојали су да пробију последњу линију Словака, али без успеха. Сусрет је, по џомбастом и изненађујуће слабом терену, завршен победом Слована.

„ Не волим када губим и сада ћемо добро анализирати оно што смо одиграли и покушати да извучемо закључке. Настављамо с радом, ово су припреме и инсистираћемо на идејама у игри које имамо. Желимо да нас убудуће одликује већи посед лопте, контрола ритма утакмице и још већа агресивност. Пут је дуг и тежак, али  верујем у ове момке и овај пораз нас сигурно неће пореметити“, објаснио је Столица.

Текст и фото: А. Предојевић

 

Војводина Слован (Б) 0:2 (0:1)

БЕЛЕК: Спортски центар „Каја“, гледалаца: 50, судија: Титчаи (Тајланд). Стрелци: Холошко у 43. и Чикош у 57. минуту. Жути картон: Чикош (Слован).

ВОЈВОДИНА: Роцков, Лакићевић, Вукасовић, Радовановић, Антић, Путинчанин, Јованчић, Месаровић, Аврамовски, Суботић, Михајловић. Играли су још: Перић, Лазаревић, Деветак, Веселиновић, Саничанин, Вујановић, Л. Зличић, Нешковић,  Цебара, Езе и Живковић.

СЛОВАН: Грајф, Чикош, Лацко, Бајрић, Хухунис, Дропа, Ван Харен, Савићевић, Холошко, Мохамед, Витек. Играли су још: Шула, Секулић, Сукотски, Оршула, Чаврић, Шет, Мареш и Шпорар.

 

 

 

 

EUR/RSD 117.1138
Најновије вести