Националне поделе у БиХ одложиле избор селектора

САРАЈЕВО: Фудбалска репрезентација Босне и Херцеговине није добила новог селектора због жестоких националних подела у Извршном одбору Фудбалског савеза.
lopta
Фото: pixabay.com

Како наводе локални медији,чланови Извршнога одбора који одлучују о наследнику Душана Бајевића сукобили су се око двојице кандидата - Бугарина Ивајла Петева и некадашњег репрезентативца Сергеја Барбареза.

Петева подржавају српски и хрватски чланови Извршног одбора, а за Барбареза су бошњачки чланови.

Седница на којој је била потребна подршка двотрећинске већина од 15 чланова Извршног одбора прекинута је јуче јер бошњачки чланови на челу са актуелним председником Савеза Елведином Бегићем нису хтели да подрже избор Петева.

Седница би требало да буде настављена данас, а захваљујући последњој промени статута, најмање један глас мора бити од представника ФС Републике Српске, а два гласа од представника Савеза Федерације БиХ (по један представник из Кантоналног и Жупанијског савеза).

Будући председник Фудбалског савеза БиХ Вицо Зељковић жестоко је оптужио Бегића за смишљене опструкције по националној основи.

"Ситуација је катастрофална. Актуелни председник Савеза Елведин Бегић крив је за пропаст седнице, јер није желео да селектор буде изабран. Бегић је телефонски одржао састанак са бошњачким члановима и рекао им да није у интересу Бошњака да Петев буде изабран за изборника ", казао је Зељковић, а преноси ХИНА.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести