НАПАДАЧ ТСЦ-а СТЕФАН ВУКИЋ Нисам помишљао да одустанем

БЕЛЕК: На другој припремној утакмици у Турској, фудбалери ТСЦ-а поново су ремизирали. Овај пут, за разлику од утакмице са Ахматом, мреже нису мировале.
2
Фото: ФК Дебрецин

„Деветка“ Бачкотополчана Стефан Вукић постигао је погодак за коначних 1:1 против Дебрецина и тако најавио да ће у наставку припрема, али и, што је важније, у пролећном делу сезоне, бити врло битан елемент у игри европског ТСЦ-а, који кроји тренер Жарко Лазетић.

– Била је врло квалитетна утакмица – констатовао је рођени Нишлија. – Дебрецин је одлична екипа, а ми смо показали висок ниво. У првом полувремену они су изгледали боље, док смо у другом наметнули нашу игру. То што сам постигао погодак значи ми за самопоуздање, али пре свега ми сама игра доноси то, а голови су само додатак – скроман је Вукић.

Није све било идеално у каријери 27-годишњег нападача. Професионалним фудбалом почео је да се бави у нишком Радничком, али га је клуб слао на позајмице, након чега је бољу срећу потражио у нижим лигама.

– Као деца сви сањамо да будемо професионалци. До 24. године сам играо у трећем рангу такмичења, али ниједног тренутка нисам помишљао да ћу да одустанем. Уз рад, труд и Божију вољу за две и по године сам дошао у клуб који се бори за улазак у Европу, тако да бих младим играчима поручио исто – не одустајте и верујте у своје снове.

Ангажман у Златибору променио му је каријеру за 180 степени.

– Први део сезоне нисам одиграо како сам очекивао. Повреде су утицале на то, као и корона. Чекао сам други део сезоне, спремио се добро и постигао осам голова водећим екипама из наше лиге, попут Црвене звезде и Војводине. То ме је додатно позиционирало на фудбалској мапи.


На одличном смо путу

Вукић је део ТСЦ-а другу сезону. За то време, клуб је остварио видљив напредак

– Тим се подигао на виши ниво, о чему говори и треће место на табели Суперлиге. Тренер Жарко Лазетић преферира европски фудбал, добар је тактичар и увек нам јасно објасни шта се од нас очекује. Сада смо на одличном путу да се пласирамо у европско такмичење – навео је Вукић.


Одлазак у Бачку Тополу након тога био је логичан след догађаја.

– Прижељкивао сам позив ТСЦ-а док сам био у Златибору. Сваки играч у Србији, изузимајући Звезду и Партизан, би волео да дође у Бачку Тополу. Имао сам неку опцију да се вратим у родни Ниш, али се ођедном појавио ТСЦ. Председник ме је звао, рекао да је трансфер завршен, да су све договорили. Потом сам уговорио услове и са великом жељом дошао у садашњи клуб.

У досадашњем току сезоне офанзивац ТСЦ-а постигао је два гола на 14 утакмица, што не осликава његов реалан учинак на терену.

– Пропустио сам уводни део сезоне због повреде, а касније ми је требало мало времена да уђем у форму. Сада вредно радим да бих се што боље спремио за наставак. Волим да играм фудбал, нисам класичан нападач који размишља само о голу, већ играм за екипу. Најлепше се осећам кад је лопта код мене, кад разигравам саиграче. Голови ће доћи као последица тога, тако да се надам и бољој статистици у другом делу сезоне – рекао је Стефан Вукић.

В. М. Петровић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести