Нападач Војводине Бојан Матић: Не задовољавам се малим стварима

Један од најискуснијих првотимаца Војводине на златиборским припремамама је Бојан Матић.
matic vosa
Фото: Бојан Матић, фото: Дневник

Снажни вођа навале одавно је стекао у српском фудбалу репутацију врсног голгетера, пре свега носећи дрес Мачве из Шапца, а пролетос се у четири наврата уписао у листу стрелаца у дресу новосадског суперлигаша. Два од та четири гола постигао је у кључном сусрету за пласман у плеј-оф, када је  матирао голмана Партизана, за победу од 3:2 и отуд не чуди чињеница да тренер црно-белих Саво Милошевић жели да га види у својој екипи. Бојан, међутим, ревносно испуњава обавезе на Златобору и, утисак је, не оптерећује се понудом  Партизана.

- То ће решити клубови, а та два гола су ми вероватно била најбоља препорука. Додуше, постојали су неки разговори са црно - белима и раније, али никада их нисмо доведели до краја. Искрено, уговор с Вошом ме веже још годину и по дана и главом сам у Новом Саду, не размишљам о другим опцијама. Шта се тренутно догађа око споменутог одласка , заиста не знам, на Златибор сам дошао да бих се што боље спремио и да бих био у могућности да, као и увек, пружам максимални допринос играма Војводине. Нисам оптерећен евентуалним одласком, јер то јесте свакодневица свих фудбалера и увек постоје разноразне приче и спекулације где би неко од нас могао да оде. Све је то уреду до тренутка када треба договор да се стави на папир и да се уговор потпише. Тек онда то постаје озбиљна ствар, сада није тако и зато се понудом Партизана не оптерећујем.


Топић професионалац

Млади фудбалер Мирко Топић јуче је ставио потпис на трогодишњи професионални уговор са Војводином. Овај талентовани дефанзивни везиста, рођен 2001. године,је  један од оних играча на којег се озбиљно рачуна у будућности.


Претпостављамо да никада раније нисте били у ситуацији да се припремате без шефа стручног штаба?

- Нисам био у сличној ситуацији, али имамо одличне тренере који тренутно раде са нама и надам се да ће сви они остати у стручном штабу када буде дошао нови шеф. Радимо веома добро, сви момци су се посветили обавзама, јер пред нама је тешко и дуго првенство.

Имате и обавезу према свима онима који воле Војводину да поправите блед утисак из прошле сезоне?

- Тако је и очекујем да ће Воша овог лета да створи добар тим и доведе неколицину искуснијих и квалитетних играча, јер приоритет мора да нам буде излазак у Европу, због имена и угледа клуба.


Поражени певали

Фото: Dnevnik.rs

Јучерашњи тренинг првотимци Војводине искористили су, између осталог, и за играње ножног тениса. Тренер Немања Кртолица одредио је ривале, а онда је уследила прилично ангажована, права такмичарска игра. То није ни чудно, јер је улог био да поражени парови, по завршетку сусрета, певају пред саиграчима, а то је обавеза коју су сви желели да избегну. Ипак, када је одмеравање снага било завршено, губитници су (на коленима), као прави спортисти, испунили оно што су морали, уз подршку својих успешнијих другова.


Јасно се примећује да нисте од играча који чекају да добију лопту, већ од оних који током свих 90 минута раде, трче и боре се за улазак у шансу?

- Нисам од фудбалера који чекају да им други дотуре лопту, већ сам спреман да гинем за њу. Волим да трчим, помажем својим саиграчима и као плод такве игре морају да наиђу прилике пред голом ривала. Тимски сам играч, не морам ја да будем стрелац по сваку цену, важно је да погађамо противничке мреже, без обзира на име егзекутора. Знам да ћу постићи 10-15 голова по сезони, јер то је неки мој циљ и увек, ма где да сам играо, остваривао сам тај просек. Мислим да је то за нападача коректан учинак, али се никада не задовољавам малим стварима и сваког следећег пута тежим томе да будем успешнији. На крају, најважније ми је да екипа изгара на терену као колектив, а шансе и голови наићи ће као последица таквог размишљања и начина игре.

Може ли Војводина у новој сезони да приушти навијачима много више задовољства у односу на претходну?

- У прошлој сезони имали смо одличног тренера Радована Кривокапића и мислим да је он извукао максимум из екипе, у односу на оно што је она могла у том тренутку да пружи. Тим је био веома млад, а у нашој лиги, ипак, он мора да има више искуства уколико се жели неки бољи резултат. Можда смо могли и неки бод више да освојимо, али смо и овако ушли у плеј-оф, иако су нас пре тога сви отписали. Није нам било лако, али смо у науму успели. Неко ко не игра фудбал и ко не зна шта значи играти у Сурдулици не може ни да претпостави колико је тешко тамо победити. Ми смо у томе успели, и против Врања и против Радника, а онда смо савладали и Партизан код куће.


Победа на стартуобавеза

На почетку новог првенства Војводина ће бити домаћин екипи бившег Матићевог клуба Мачви из Шапца.

- Веома добро познајем искусни тим Шапчана, који је већ дуго на окупу. Важно је да победом уђемо у ново првенство и сигуран сам да ћемо до тада створити изузетно јаку екипу и да ћемо успети да упишемо сва три бода – оптимиста је Матић


Није био мали број оних који су тврдили да је Воша чак иистрговалате бодове?

- Чуо сам и ја такве приче и то је – срамота. Када неко тако говори омаловажава мене и моје саиграче који смо на све те три утакмице пружили 200 одсто могућности. Неко ко није гледао, рецимо, сусрет у Сурдулици с Радником не зна да у њему „трећа страна“ није дозвољавала да пређемо центар, а све смо успели да преживимо. Не зна тај који тако прича да сам погинуо на терену да бисмо освојили сва три бода, а слично важи и за сусрет с Партизаном. Те приче су, по мени, чиста лаж, о томе нема говора. Уложили смо све од себе и спортски чисто дошли до тих победа. То је остало иза нас, и сада сам посвећен, као и моји саиграчи, да се што боље спремимо на Златибору и у новој сезони заиграмо на нивоу богате традиције клуба чије боје бранимо – казао је Бојан Матић.

Текст и фото: А. Предојевић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести