НАВИЈАЧИ ФК ВОЈВОДИНА Због звездице се одричете народа и територије

Организација Уједињени навијачи ФК Војводина се огласила саопштењем због титуле која је призната Црвеној звезди из 1946. године.
navijaci Vojvodine/J. Grlic
Фото: Ј. Грлић/ Навијачи Војводине

Како се наводи, таквим потезом су фудбалске власти у Србији, као и ФК Црвена звезда и његови навијачи, радили на разбијању јединства Србије и фактички признали да је Војводина тада била независна од Србије.

Они су у саопштењу оценили да одлука Фудбалског савеза Србије да се Звезди призна титула из 1946. године може да створи проблеме и додали да они који су такву одлуку донели нису мислили на “шире последице” таквог чина.

Исте године, на територији Војводине титулу је освојио суботички Спартак. Прваци регионалних лига следеће године су формирали Прву лигу тадашње Југославије.

“Навијачи Војводине, који баштине традицију српског јединства, најоштрије осуђују овакве манипулације историјским чињеницама и одрицање дела свога народа и територије, зарад једне бесмислене звездице од стране “делија” и представника фудбалског клуба Војводина, који су за такву одлуку гласали”, навели су Уједињени навијачи ФК Војводина.

Према њиховим речима, то је урађено како би се “преурањеним пришивањем треће звездице” увеличала прослава 30. годишњице постојања Звездине навијачке групе “делије”.

“Да ли те такозване српске патриоте, којима ништа није свето па ни

отаџбина Србија, у коју се декларативно куну, схватају да се овим чином, тачно на стогодишњицу присаједињења, одричу Српског Војводства и генерација Срба које су се деценијама бориле за то присаједињење. Није вас срамота, јер образа немате”, пише у саопштењу. 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести