Навијачка група Фирма 1989: За кога се игра фудбал у Србији?

Присталице ФК Војводине окупљене у Навијачкој групи Фирма 1989. реаговале су због термина одигравања утакмице између црвено-белих и Партизана, која је заказана за суботу у 14 часова.
navijaci Vojvodine/J. Grlic
Фото: Ј. Грлић/ Навијачи Војводине

Питају “којом логиком и на који начин се може објаснити и оправдати одлука да се дерби утакмица 15. кола Суперлиге Србије, уједно и један од дербија полусезоне између Партизана и Војводине, игра у раном суботњем термину. Да ли је могуће да ће дерби у којем се састају два од три најуспешнија клуба у држави, чије утакмице по правилу на стадион привлаче велики број навијача оба тима, уместо у ударном вечерњем термину бити одигран у тотално непопуларној и антифудбалској сатници, у време када је велики број оних који желе да гледају овај меч спречен да дође на стадион?”

У саопштењу се додаје: “За многе људе у Србији, па тако и за навијаче Војводине, субота представља радни дан као и сваки други, а термин од 14 часова време у којем морају бити на својим радним местима или обавити неке друге послове које нису били у могућности да ураде током недеље. Да ствар буде још гора, добили смо информацију да полиција, због одигравања утакмице између Пролетера и Црвене звезде у Новом Саду, планира да нас након меча против Партизана задржи додатних сат и по времена на стадиону у односу на сат и по времена који свакако увек чекамо после утакмица у Београду.

То значи да у Београд треба да кренемо у 11 сати, да бисмо се вратили у 20 часова. Да ли је ово начин на који се челници нашег фудбала боре за повратак публике на стадионе?”, питају навијачи.

Због свега наведеног, навијачка група Фирма 1989 обавештава спортску јавност и све присталице Војводине да ће, ако се не промени овај нелогичан и антифудбалски термин предстојећег дербија, бојкотовати меч у Београду.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести