Не наслућује се крај велике кризе у којој су фудбалери Војводине

Шест узастопних  пораза чине катастрофалну првенствену серију фудбалера Војводине.
3
Фото: fkradnicki.com

Сви су понављали да су репрезентативну паузу искористили да означе и елиминишу узроке који су их довели на  низбрдицу и да врате  пољуљано самопоуздање, али је резултат поново изостао. Неуспех у Крагујевцу (2:3) озбиљно је довео у питање и учешће у плеј-офу. О  Европи,   да ни не говоримо, иако су им остали резултати ишли у корист.

Истина, Новосађани су у Крагујевцу напали ривала, имали су већи посед лопте, створили су и промашили неколико великих прилика... Реалност је, међутим, да је тим тренера Драгана Радојичића атаковао, а домаћин  постизао голове.  

– Поново смо имали психолошки пад, који је уследио после наше доминације у првом полувремену – није могао Радојичић да схвати и прихвати нови пораз свог тима. – Примили смо голове из прекида, за које смо се највише припремали. Када тако изгубиш утакмицу, онда ти је јасно зашто си ту где си, са  шест узастопних пораза.

После трећег гола домаћина из пенала, рекао је Радојичић, покушали смо да се вратимо, урадили смо све што смо могли и борили се до краја, али велики минус нисмо могли да стигнемо.

– Не памтим када ми се овако нешто десило, да  тим  доминира и да губи 0:3. Љут сам, али не могу да дозволим себи да будем разочаран. Стојим иза играча, одржали смо  састанак и верујем да ће да учине све како бисмо у среду савладали Рад у пласирали се у полуфинале Купа Србије.

Одбрана је била слаба. И док су нападачи промашивали  што  не би смели, дефанзивци су очајним реакцијама, омогућили домаћем тиму да стигне до високе предности од 3:0. Покушала је Војводина да се врати, постигла је два гола, али није имала ни квалитета, ни вемена за преокрет.


До сада незабележена серија

Низ од шест првенствених пораза заредом није забележен у 108 година дугој историји клуба. Пет узастопних неуспеха уследили су у јесен  1969. године, у лиги која је била међу најбољима у Европи, на знатно вишем нивоу изнад данашње Суперлиге. 


О “реповима” који се вуку за тимом позван је да говори неко други. И раније смо истицали, сада само подвлачимо, да црвено-бели нису начинили добру процену играчког кадра. 

Оријентација клуба ка афирмацији млађих играча из сопствене школе   доживела је неуспех, јер клуб није продао ни једног играча, нити ти младићи имају значајнију улогу у тиму. Младост може да стасава једино када уз себе има одговарајуће искуство и знање, а Воша то тренутно нема.

А. Предојевић

 

Победа над Пролетером за плеј-оф

У последњем колу основног дела првенства, у градском дербију, састају се Војводина и Пролетер. За сигурно учешће у плеј-офу Војводини је потребна победа, јер има два бода више  од Напретка и Колубаре, а три више од Радника.  Наравно, о свему се у градском дербију пита и Пролетер, који се нашао у зони испадања и којем је сваки бод егзистенцијално важан.

 

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести