ПОГЛЕДАЈТЕ СПЕКТАКУЛАРНИ ГОЛ ЊЕГОША ПЕТРОВИЋ У 95. МИНУТУ Војводина однела победу над ТСЦ-ом (ВИДЕО)

Победом у интервалу надокнаде времена Војводина је срушила традицију ТСЦ-ове непобедивости на Карађорђу, али што је још важније и вредније за тим у пола белом, пола у црвеном, учврстила је четврту позицију на суперлигашкој табели уочи разигравања за коначан редослед у врху табеле и европски смер.
1
Фото: Dnevnik.rs

Експлозију расположења на трибинама изазвао је Његош Петровић, после резултатске клацкалице и дијаметралне слике на терену другог у односу на прво полувреме.

Отворено и на победу, определење је било обеју екипа од почетка, о чему сведоче две прилике у првих пет минута утакимице, које није било лако промашити. Најпре се Ивановић ухватио за главу, после промашаја из непосредне близине у финишу акције коју је започео неуморни Зади Сери, убедљиво најквалитетније Вошино појачање минулих година. Већ у следећем нападу гостију Ћирковић је милиметарском прецизношћу упослио Ђаковца, који је избегао офсајд замку, али је у ситуацији један на један голман Царевић правовременом интервенцијом, падом у ноге супарнику, сачувао мрежу.

Војводина је повела у деветом минуту, на време, како то фудбалски актери закључују. Стрелац је из слободног ударца био капитен Зукић. Шутирао је у покрај живог зида, у доњи леви угао, са око 20 метара удаљености. До другог гола у финишу првог полувремена, ТСЦ је имао посед, из кога су произашле две пристојне шансе за изједначење. У 27. минуту Пантовић је слабо захватио лопту главом после центашута с лева, а у 41. минуту и статива је била Царевићев савезник. У складу са неписаним фудбалским правилом, после неискориштених прилика следи казна. У дербију је стигла у облику соло акције Задија Серија по левој страни, уследила је асистенција на супротну страну где је из позадине стизао Кембел, довољно брзо, сталожено и прецизно за други гол и дуплирану Вошину предност.


Пре почетка дербија, навијачи на трибинама „Карађорђа“ дуготрајним аплаузом поздравили су кошаркаше Војводине, који су атлетском стазом обишли око терена стадиона. Повод добродошлици кошаркашком члану породице у пола белом, пола у црвеном, јесте титула првака у Кошаркашкој лиги Србије, коју су Новосађани освојили, са 26 победа у 30 првенствених утакмица.      

Фото: Dnevnik.rs


У првих 15-ак минута наставка домаћи тим је успоставио равнотежу што се поседа тиче, али су им гости преполовили предност захваљујући одличној сарадњи асистента Ћирковића и стрелца Ђаковца који се убацио у празан простор у одсутном тренутку на позицију одакле је лако савладао Царевића. Сличан расплет голман Војводине спречио је у 65. минуту правовременим истрчавањем са гол линије и смелом парадом у гужви играча ухватио лопту.

Недуго потом судијин видео асистент изазвао је оркестрирано негодовање са трибина. Велемајсторки је Зади Сери слаломом прошао кроз одбрану ТСЦ-а, лобовао голмана Илића и изазвао овације на трибинама, када је лопта одсела у мрежи. На позив видео асистента судија Стефановић је поништио гол, а несуђеном стрелцу показао жути картон због прекршаја који је голу претходио. Десетак минута касније Јовановић, који је у игри наследио Милосављевића по други пут је савладао Царевића, после додавања Бенцеа, за изједначење, али не и за коначан резултат дербија. Част да затвори лепу фудбалску причу, изнад суперлигашког просека, припала је Његошу Петровићу за победу и за утисак о Вошиној спремности, европских квалификација вредној. 

Л. Бакмаз

Фото: Dnevnik.rs

Војводина – ТСЦ 3:2 (2:0)

НОВИ САД: Стадион „Карађорђе“, гледалаца 6.000, судија Милан Стефановић (Београд), стрелци: Зукић у 9. и Кембел у 42. и Петровић у 90+ минуту за Војводину, а Ђаковац у 49. и Јовановић у 79. минуту за ТСЦ, жути картони: Петровић, Кораћ, Јеличић. Зади Сери (Војводина), Петровић, Илић, Бенце (ТСЦ).

ВОЈВОДИНА: Царевић 6, Лазаревић 6, Кораћ 6,5, Петровић 7, Јеличић 6,5, Зукић 7 (Радуловић 6), Матеус 6, Кембел 7 (Ђорђевић 6,5), Савићевић 6 (Вукановић 6), Зади Сери 7,5, Ивановић 6.

ТСЦ: Илић 6, Цветковић 6, Антонић 6,5, Стојић 6,5, Петровић 6 (Крстић 6), Вулић 6 (Миловановић 6), Ђаковац 7, Милосављевић 6,5 (Јовановић 7), Пантовић 6,5 (Бенце 6), Ћирковић 6,5, Станић 6 (Радин 6).

 

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1117
Најновије вести