Нека то буде лепа прича МЛАДА У-21 ФУДБАЛСКА СЕЛЕКЦИЈА СРБИЈЕ УСПЕШНА НА ПОЧЕТКУ КВАЛИФИКАЦИЈА ЗА ЕУРО 2025 (фото)

Без по муке или некакве неизвесности, фудбалски репрезентативци Србије до 21 године, почели су квалификације у Ф групи за пласман на Европско првенство, које се, 2025. године, одржава у Словачкој.
С. Шушњевић/Погодак Михајла Илића (3) у два кадра
Фото: С. Шушњевић/Погодак Михајла Илића (3) у два кадра

У првој утакмици изабраници селектора Душана Ђорђевића сигурно су савладали Азербејџан, пошто су, на терену у Спортском центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови, остварили победу од 2:0 (2:0).

Стрелац оба гола за „орлиће“ био је штопер Михајло Илић, који је показао да, осим игре у дефанзиви, располаже и веома добрим реализаторским способностима.

Фото: С. Шушњевић/Погодак Михајла Илића (3) у два кадра

Добар прилаз утакмици, створен током припрема у Новом Саду, а онда и квалитетан скаутинг ривала, створио је ваљан улазак наших дечака у утакмицу и онемогужио супарника да било шта конкретније учини. Од првог судијског звиждука, преузели су потпуну доминацију на терену наши млади репрезентаивци, стварали прилике и јасно ставили до знања Азерима да у овом сусрету немају шта да траже. Расположени капитен Владимир Лучић повео је саиграче ка жељеном резултату, а јако добро су га испратили сви остали, па је наша селекција, осим два постигнута гола, имала још неколико одличних прилика, које, пре свих, није успео да реализује други штопер Матеја Ђорђевић. Први пут је главом упутио лопту тик преко гола, а пар минута касније, после корнера, погодио је пречку.

Свидео се наступ српских нада присутним гледаоцима на трибинама, често су их награђивали аплаузима, а то је додатно мотивисало Ергелаша, Пантовића, Станковића и Митровића да пруже допадљив фудбал и докажу да су за класу боља екипа од гостију. Азербејџан није успео да створи ни једну шансу пред голом Вељка Илића, што најбоље потврђује тврдњу коју смо изнели.

- У првом полувремену пружили смо јако мотивисану игру и морао сам у неким тренуцима да смирујем момке – истакао је селектор Ђорђевић. – Практично свих 45 минута одиграли су у пресингу и стигли до два гола предности. Договор на одмору био је да мало „смањимо гас“ и да ће шансе, упркос томе, да дођу. Нисмо постигли трећи погодак којим бисмо и пре краја затворили утакмицу, али сам веома задовољан издањем нашег тима. Њега чини веома квалитетна група, како на играчком, тако и на људском плану. Идемо даље, уз уверење да ова генерација може пуно тога доброг да донесе нашем фудбалу.

Да подсетимо, поред наше и репрезентације Азербејџана, у Групи Ф налазе се и селекције Енглеске, Украјине, Луксембурга и Северне Ирске, а у октобарском циклусу „орлићима“ следе два гостовања на Острву, најпре птоив „Гордог Албиона“, актуелног првака Европе у овом узрасту, а онда и Северне Ирске. Свеједно, Србија је наговестила да нова генерација момака има потенцијал да врати наш тим у битне европске токове и да, после два циклуса апстиненције од пласмана на Еуро, поново избори право да се огледа с најквалитетнијим екипама у том узрасту. И, што да не, да испише неку нову, лепу причу за српску „најважнију споредну ствар на свету“.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести