Немања Човић: Црно-бели су бољи тим од нас

Попут “босог по трњу” прошла је Војводина на гостовању Партизану. Мада су најављивали да ће покушати да изненаде црно-беле на њиховом терену, Новосађани су доживели тежак пораз (1:4), а да нису успели макар да покажу зубе домаћину.
2
Фото: ФК Партизан

У првом полувремену били су сатерани у ћошак, често су се панично бранили, па је 0:2 после тог дела игре, за њих још био и повољан резултат. Домаћин је доминирао, имао посед лопте већи од 70 одсто и осам пута шутирао ка голу Николе Симића, док му гости истворемено буквално ни један једини пут нису припретили. Искрено, нису поштено ни прешли половину терена.

- Нема ту шта пуно да се прича: Партизан је бољи тим од нас - без дилеме је био капитен Војводине Немања Човић. - Ривал се наметнуо и још једном показао да код куће игра јако добро, док смо му ми дозволили да прави вишак, без одговарајуће реакције с наше стране. Црно-бели су нападали, буквално нас угурали у 16 метара, а ми смо играли с четири штопера у линији, без бекова и нисмо бољем ни могли да се надамо.

На наше питање због чега је Војводина играла на тај начин, Човић је одговорио:

- Тако је игру поставио наш тренер. Партизан је тим који меље ривала и, по мени, тимски игра барем 50 одсто боље од Црвене звезде, која се, пре свега. ослања на индивидуални квалитет. Нисмо, међутим, ни очекивали да можемо да добијемо црно-беле. Против Звезде смо играли добро, па смо опет доживели пораз, а једино што се памти јесу управо победе и неуспеси. 

Резултати су, ипак, ишли наруку Новосађанима. Пред њима су две утакмице с екипом Младости - прва у Лучанима, у четвртак, а друга у наредни понедељак, на “Карађорђу”.

- Долазе на ред, да их тако назовем, наше утакмице. То је реалност, јер Партизан и Црвена звезда су далеко изнад квалитета домаћег првенства и ту нема шта да се крије. Што се предстојећих сусрета с екипом Младости тиче, надам се да ћемо успети да добијемо оба, иако сам свестан чињенице да су дуели у Лучанима увек “на нож”. Циљ нам је да до краја јесењег дела

сезоне освојимо што више бодова и да прођемо у четвртфинале Купа Србије.

Потом ће да уследи зимска пауза и могућност да Новосађани освеже играчки кадар.

- То што би током зиме могло да се дешава или не, ствар је управе и тренера. Ни ја, као ни остали играчи, нисам позван да говорим о томе. Евидентно је да нам недостају неки играчи, али до краја овог дела мораћемо да играмо с фудбалерима које тренутно имамо на окупу. Навијаче не занимају други проблеми, осим резултата које остварујемо и тога смо свесни. Сви остало за њих није битно и верујем да ћемо, ипак, успешно да приведемо крају ову јесен - поручио је Немања Човић.

А. Предојевић 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести