Немања Николић, нови фудбалер Војводине: Нови клуб за нови почетак

НОВИ САД: У зимском прелазном року пре годину и по дана појавила се прича да би тадашњи нападач суботичког Спартака Немања Николић могао да пређе у редове Војводине.
1
Фото: ФК Војводина

Сведоци смо да је и овај рођени, 26-годишњи Краљевчанин био заинтересован за такву могућност, али испоставило се да она није била реална и лета 2018. године, Немања је прешао у Партизан. У црно-белом дресу одиграо је укупно 36 утакмица и постигао осам голова, уз чак 10 асистенција, а онда је, управо после сусрета с Војводином у Новом Саду, практично нестао из екипе.

Тренер Саво Милошевић га није видео у тиму за ово првенство и Николић, Партизан и Војводина договорили су се да врсни  нападач дође на једногодишњу позајмицу у новосадско црвено-бело јато.

- Ни дан-данас ми нису јасне неке ствари које су ми се догодиле у Партизану. За мене, као и за људе који ме познају биле су то чудне околности. У прошлој сезони, у дуелу с Војводином у Новом Саду, имао сам мали вербални сукоб с Рикардом и после тога ме тренер више није видео као неког ко може да помогне црно-белима. Ишло је то толико далеко да сам био изложен дискриминацији и нисам смео да тренирам са екипом, чак ни да индивидуеално радим у време када вежба први тим. Све то било је јако ружно, јер сам професионалац, неко кога је клуб ангажовао и ко је за то био плаћен – каже Николић.

Доласком у редове Војводине следе вам нови изазови, да ли сте спремни за њих?

- Једино што желим јесте да се захвалим директору црно-белих  Милошу Вазури и још неким људима из Партизана на разумевању и на томе што су ми изишли у сусрет и омогућили да пређем у Војводину. За фудбалера је највећа невоља када не игра, а морам да кажем да захвалност дугујем и Дејану Одавићу, који је са мном радио индивидуално и одржавао ме у форми. Сада ми је намера да што пре уђем у такмичарски ритам и покушам да помогнем  саиграчима на путу ка испуњењу циљева. Надам се да ће се то догодити веома брзо. Дошао сам у нови клуб и ово је у неку руко мој нови почетак, с обзиром на оно што ми се претходно дешавало..

Какви су први утисци о новој средини?

- Од раније знам Стојковића, Кокира и Ђуричина, с којима сам делио и добро и зло у ранијим екипама за које сам наступао. Код Аранђела Стојковића сам се, чак, привремено сместио док не будем у Новом Саду решио стамбено питање и реч је о једном од мојих најбољих пријатеља из света фудбала. Јако лепо ме је прихватио, али наглашавам да су то учинили и сви остали момци из Воше, тако да се осећам лепо и пријатно, као да сам одавно део овог колектива. Импресиониран сам Фудбалским центром “Вујадин Бошков”, па могу да тврдим да Војводина има најбоље услове за рад у Србији.


Оправдаћу очекивања

Николић је посебну захвалност изразио челним људима Војводине због тога што верују у њега и што су му отворили врата да се врати у фудбалски живот.

- Посебно сам захвалан тренеру Ненаду Лалатовићу, председнику клуба Војиславу Гајићу и спортском директору Николи Лазетићу који су желели да дођем у Војводину. Осећам велику одговорност према њима, али и према саиграчима и навијачима, па желим да оправдам очекивања. Били су изузетно фер према мени и због тога ћу настојати да се што пре докажем и пронађем своје место у тиму - поручио је Николић.


Хоћете ли моћи да се изборите за место у тиму?

- Пре свега, видим себе као неког ко може да помогне овом тиму. Нећу правити проблем око тога где, односно на којој позицији ме тренер Лалатовић види, јер интерес екипе увек је на првом месту. Свестан сам да нема превише места у ротацији, а моја основна амбиција је да наставимо да трајемо у врху табеле, односно да побеђујемо и пружићу максимум да томе допринесем. Свеједно ми је да ли на месту шпица или полушпица. Бојан Матић је сјајно отворио сезону и од срца му желим да буде први стрелац лиге, а убеђен сам да постоји простор да обојица помогнемо тиму. Драго ми је што је Војводина у прошлом колу, иако није победила екипу ТСЦ-а, показала да има карактер и што је стигла до важног бода.

Претпостављамо да ће те се брзо навићи на живот  у Новом Саду?

- Рођена сестра ми овде студира, тако да сам и раније долазио у Нови Сад и јако добро знам да је реч о заиста изузетно лепом и пријатном граду за живот. Уз то, имам и доста родбине овде, тако да нећу имати никаквих проблема да се навикнем на нову средину - истакао је Немања Николић, младић који је задужио дрес са бројем 22 и који је чврсто решен да покаже због чега је пре две сезоне, као фудбалер Спартака, био у идеалном тиму Суперлиге.

Александар Предојевић

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести