Немања Николић: Посрнули јесмо, али настављамо по плану

У дуелима с Црвеном звездом и Радничким из Ниша нападач Немања Николић уписао је, улазећи у игру с клупе за резервне играче, прве минуте у дресу Војводине, да би у утакмици с Вождовцем први пут био и стартер.
Nemanja Nikolić/J. Grlić
Фото: Ј. Грлић/ Немања Николић с беле тачке постиже првенац у дресу Војводине

Уз то, постигао је и првенац за Новосађане са пенала, али све то није код њега изазвало скоро никакво задовољство. Воша је доживела неугодни пораз, додуше не трагичан, али сусрет са “змајевима” са Душановца показао је да ова и оваква екипа једноставно нема право ни на какво опуштање. И то без обзира на то ко јој је ривал.

- Свако ко се барем мало разуме у фудбал и ко је гледао наш дуел с Вождовцем стекао је јасну слику о узроцима нашег пораза и ту нема шта посебно да се објашњава - рекао је новосадски Краљевчанин Немања Николић. - Гости су имали план, држали су га се и то им се исплатило. Осим два заиста лепа поготка, нису имали још опипљивијих прилика. Ми смо показали одређене слабости, оставили смо између наших линија ривалу доста простора да игра и сами смо криви за неуспех. Међутим, тренутно имамо 19 од могућих 27 бодова, што је веома добар скор, остали смо на зацртаном путу и никако ово посртање не смемо да доживимо трагично. Николићев дебитантски погодак због пораза пао је у запећак.


Партизан размонтирао Звезду

С пажњом је Николић гледао ТВ пренос 161. вечитог дербија између Партизана и Црвене звезде. У Војводину је овај младић стигао из редова београдских црно-белих и сигурно је да га је занимало како ће се његови дојучерашњи саиграчи супротиставити актуелном прваку.

- Играо сам у неколико дербија и ни једном ме Звезда у њима није импресионирала. Партизан је овога пута размонтирао црвено-беле и показао да у нашем фудбалу не постоје непобедиве екипе. Због тога, али и због ограниченог броја страних фудбалера који могу да се нађу у записинику, домаће првенство јесте занимљиво, а Партизан је то на делу и доказао. 


- Јако ми је криво због свега што се догодило, али то је фудбал и сада је јако важно да се усправимо и већ на Златибору одиграмо добру утакмицу с домаћином у Купу. Није никаква тајна да у овом такмичењу имамо највише амбиције и биће изузетно битно да то и на делу покажемо. Улога фаворита је на нашој страни због просте чињенице да смо суперлигаш, а наш ривал игра у рангу испод нас, али све то треба доказати и на терену. Верујем да смо извукли поуке из непријатне суботње приче са “Карађорђа” и да ћемо  приказати у Купу пуно бољу партију и пласирати се у осмину финала. Не смемо ни за тренутак да заборавимо на чињеницу да су Златиборци чврста екипа, да имају и они своје адуте, али то само треба да нас мотивише да одиграмо у складу с квалитетом којим располажемо – казао је Николић

Сви играчи имају право наступа, па ће тренерски двојац Видак Братић и Драган Шарац, наравно уз договор с кажњеним шефом стручног штаба Ненадом Лалатовићем, моћи да бира када је састав екипе у питању. Утакмица Златибор - Војводина игра се сутра од 15.30 часова.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести