Немања Николић се радује дербију с Војводином

СУБОТИЦА: Био је зимус велика жеља тренера Илије Столице који није скривао да  би Немању Николића радо видео у редовима Војводине.
Nemanja Nikolic
Фото: Ј. Грлић

Ипак, одлични шпиц Спартака Ждрепчеве крви остао је у Суботици, где, заједно са саиграчима, исписује прелепе странице историје клуба, водећи “плаве голубове” ка неслућеним висинама. Толиких, да се назире и пласман у Европу. Трећи су Суботичани на табели, радују се сваком новом сусрету, а изузетак није Немања, који у овој сезони показује сав раскош талента који поседује.

Пред недељни дерби у Новом Саду, улога благог фаворита налази се на страни Спартака ЖК, што наговештава одличну утакмицу.

„После дужег низа година, сусрет Војводина - Спартак ЖК заслужује епитет истинског дербија - казао је Николић.

Додаје да је од почетка сезоне, циљ Спартака била афирмација што већег броја младих фудбалера, а о пласману у Европу нису ни размишљали.

„Када циљеви нису превелики, играчима се отвара могућност да у сваку утакмицу уђу са жељом да се доказују, без оптерећења резултатом. Није нам важно с ким играмо, нити гледамо много унапред, желимо да напредујемо и као појединци и као тим и чини ми се да је то најбољи пут за младе играче“, вели Николић.

Ипак, у дуелу с Војводином  нећете бити баш тако релаксирани. Отворили су вам се неки нови, европски видици, па бодови имају специфичну тежину?

- Очекујем тешку утакмицу, баш као што ће тешка бити и свака наредна у плеј-офу. Пред нама је још шест финала, јер ово јесте кулминација сезоне. Надам се ефикасној игри, добром фудбалу на “Карађорђу” и наставку процеса фудбалског раста Спартака и сваког од нас. Ако смо већ кренули ка неком циљу, треба да наставимо у том стилу, јер веома смо млада екипа и сваком од нас пуно би значило да заигра и у Европи.

Надате ли се окршају с Александром Радовановићем, вашим пријатељем и дојучерашњим саграчем?

- Ацу одлично познајем и могу да кажем да је феноменалан младић и фудбалер. Један је од најбољих штопера у Србији и тврдим да поседује квалитет и за репрезентацију, чак се надам да ће се наћи у селекторовој бележници као централни бек који представља будућност српског фудбала. Сам дуел нас двојице биће попут осталих, с тим да ћемо имати прилику да се надмудрујемо, баш попут тенисера. Волим контакт и јаке дуеле, јер тако и треба да буде пошто играмо за Европу. Било би лепо да и телевизија преноси дерби, јер сам убеђен да ће у њему имати пуно тога да се види.

Слажете ли се с оценом да је Спартак ЖК фаворит, иако се утакмица игра у Новом Саду?

- Играмо у гостима, па фаворит не постоји. Одлучиваће нијансе, детаљи, иако је Војводина показала доста осцилација током сезоне. Ми смо стабилнији, па бих волео добро суђење, добру игру и да остваримо позитиван резултат. Тада би пиће, које смо уговорили Радовановић, Стојковић и ја, морао да плати Аца – очекује Немања Николић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести