Немања Радоја: Мој трећи тријумф над Барсом

Током прошлог лета у Новом Саду имали смо прилику да разговарамо с Немањом Радојом, тада фудбалером шпанске Селте, који је поникао у редовима Војводине.
R
Фото: EPA/MANUEL BRUQUE/Nemanja Radoja

Летњу паузу проводио је код куће и пожалио нам се да у Селти готово годину дана није добијао прилику да заигра због одбијања да продужи уговор, као и да покушава да пронађе нову средину за наставак каријере. Желео је Радоја да остане у Шпанији и, крајем августа, договорио се с Левантеом да у наредне три године носи дрес екипе из Валенсије. И поред дуже паузе, обезбедио је брзо место у стартној постави, а у прошлом колу био је један од јунака тријумфа од 3:1 над моћном Барселоном, постигавши трећи гол за свој тим.

- На полувремену смо губили 0:1, али смо већ тада увидели да можемо да играмо и надмећемо се с Барсом - рекао је Немања Радоја. - Договорили смо се и у дело спровели замисао да се на терен вратимо још мотивисанији и решенији да стигнемо до гола. Релативно брзо, већ у 61. минуту, изједначили смо. Два минута касније повели смо са 2:1, а у 68. минуту постигао сам трећи погодак за Леванте, уједно и мој први у дресу овог клуба. Била је то круна наше одличне игре и наговештај победе која је касније и уследила.

Ваш гол је потврдио сјајну и изузетно важну победу над моћним супарником.

- Испада да је тако, иако смо јако добро знали да не смемо ни за тренутак да се опустимо. Барселона је изваредна екипа и у дуелима с њом никада не можете да будете сигурни у испуњење циља уколико се опустите. Одиграли смо до краја одличну утакмицу и заслужили велико славље.

И у дресу Селте, ако нас сећање служи, радовали сте се победама над истим ривалом?

- Ово ми је била трећа првенствена победа у каријери над тимом са Кампа Ноу. Драго ми је што сам и у новој средини, већ у првом дуелу с Месијем и његовим саиграчима, стигао до сва три бода.

Жеља нам је да што пре обезбедимо опстанак, како у завршници не бисмо морали да стрепимо. Уколико будемо успели, а победа над Барсом сведочи да то можемо, хоћемо да направимо и нешто више

Да ли је ривал играо у најјачем саставу у тој утакмици?

- Ни сам не знам који је то најјачи састав Барселоне. Играли су сви њени најцењенији играчи и, ако се тако гледа, да - ривал је наступио у најбољој постави.

Тренутно се Леванте налази на 11. месту. Који је такмичарски циљ у овој сезони?

- Жеља нам је да што пре обезбедимо опстанак, како у завршници не бисмо морали да стрепимо. Уколико будемо успели, а победа над Барсом сведочи да то можемо, хоћемо да направимо и нешто више.

Били сте позивани у репрезентацију Србије, а онда, због неиграња за Селту, селектори на вас више нису рачунали. Надате ли се и новом позиву?

- Искрено, рекао сам вам то и летос, о репрезентацији не размишљам. Уколико позив селектора буде стигао, биће то сјајно, али и ако не дође, нећу се тиме оптерећивати. Сада ми је најважније то да пружам стандардно добре партије у Левантеу и докажем квалитет. Почела је, ево, већ шеста година мог живота у Шпанији, Валенсија је прелеп град, налази се на мору и по свему ми живот у њој јако одговара - у разговору за “Дневник” истакао је Немања Радоја.    

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести