Немања Радоја: У контакту сам с клубом, никоме није лако

У једној од последњих одиграних рунди шпанске фудбалске Ла лиге, наш Немања Радоја, играч тренутно 13-пласиране екипе Левантеа из Валенсије, обновио је повреду задње ложе.
f
Фото: Youtube Printscreen

Коронавирус је већ тада почео да се шири земљом на Иберијском полуострву, па је Немања замолио људе из свог клуба да му омогуће да се врати у Србију и да код куће ради на вежбама опоравка, што су му они омогућили.

- Стигао сам у нашу земљу 13. марта, дакле у данима када се овај вирус још увек није тако брзо ширио Шпанијом - рекао је Немања Радоја за “Дневник”. - Одмах сам, наравно, отишао у кућни карантин и још увек се у њему налазим. Много ми је лакше због чињенице да сам у кругу своје породице, али се трудим да редовно пратим и све оно што се дешава у Шпанији. Уз то, у сталним сам контактима с другарима и саиграчима који су остали у Валенсији и који се, такође, налазе у карантину.

 У данима пре него што ћете поћи кући, каква је атмосфера владала у Валенсији?

- Осећала се напетост, али људи нису потпуно схватали колико је ситуација озбиљна и опасна и да једноставно немамо право да се играмо с нашим животима. Сада сви знамо да морамо да будемо много одговорнији и према себи, и према другима, јер нам друге нема. Колико могу да чујем, сада је у читавој Шпанији на снази одлука о карантину који траје 24 сата и људи могу да напусте своје домове само да оду до најближе продавнице или апотеке.

 Град у којем живите и радите, уз Мадрид, једно је од жаришта коронавируса?

- У Валенсији је, од 15. до 19. марта, требало да се одржи традиционална манифестација Фаљас, која окупља велики број људи из читаве Европе и света. Она је, наравно, отказана, али је много гостију и туриста већ било пристигло у град и чини се да је од тада у њему почео нагло да расте број оболелих. Главно жариште је престоница Мадрид, средина у коју свакодневно стиже јако пуно људи са свих страна и сада се надам да ће све ово ускоро да прође и да се вратимо неким обичним, нормалним стварима.

 Да ли се чујете с људима из Левантеа?

Да, они редовно зову све нас, питају да ли нам нешто треба и настоје да нам буду на услузи у тешком времену. Чуо сам се с доктором и психологом из клуба и заиста људи дају све од себе како би нам, макар преко телефона или компјутера, помогли и како би нас посаветовали о томе шта треба да радимо.

 Како проводите дане у изолацији?

- Радим на вежбама опоравка од повреде. Наравно, никуда не излазим и свим срцем прижељкујем да ова пандемија стане и да наставимо с уобичајеним животима - додао је Немања Радоја.

Помоћ Вошиних физиотерапеута

Занимало нас је да ли се Немања ових дана чуо с неким из ФК Војводина, клуба у којем је поникао.

- Од играча Воше, да будем искрен, никога ни не познајем - одговорио је Радоја. - Међутим, у контакту сам с физиотерпаутима Гораном Маријаном и Немањом Мијићем, који ми дају предлоге везане за то које вежбе треба да радим у процесу опоравка од повреде.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести