Ненад Лалатовић: Бићу са породицом

Тренер фудбалера Војводине Ненад Лалатовић треба и јесте задовољан учинком екипе у националном првенству до његовог прекида.
nenad lalatovic, J. Grlić
Фото: Ј. Грлић/Ненад Лалатовић

Са тренутно трећег места  на табели може да се види учешће у квалификацијама за Лигу Европе.Позвали смо  младог стручњака да прокоментарише актуелну ситуацију.                 

Да ли сте очекивали да ће уследити прекид првенства?

- Реалан сам и човек,  свестан опасности по све нас и било ми је јасно да ће људи који воде земљу донети одлуку о проглашењу ванредног стања. Не знам колико ће све ово да потраје, али су животи људи важнији од свега и сада смо сви заједно на новом задатку. Одлуку о драстичним, али неопходним мерама донели су стручни и умни људи и трудићу се да њихове инструкције слушам и спороводим у дело. Спорт ће опстати, немам дилеме око тога, а сада је најважније то да се обезбеде услови да људи не умиру – рекао је Лалатовић.

Како ће те проводити време док фудбал понови не крене?

- Бићу са породицом. Немам страх, а гледаћу да будем у чешћим контактима с људима с којима нисам, због природе посла којим се бавим, могао да се чујем током сезоне. Бићу у Београду или у Новом Саду, дакле у срединама где имам заиста много пријатеља и чекаћу да ова невоља прође и да спорт поново крене, јер он је мој живот.

Да ли сте дали играчима неке смернице о томе како да се понашају?

- Када смо сазнали да су тренинзи и одигравање утакмица до даљег обустављени и забрањени, првотимцима смо моји сарадници и ја дали оквирни план рада за наредне две недеље. Ако пауза буде потрајала дуже, они више физички неће бити спремни да се изложе  напорима које од њих тражим и биће неспремни за евентуални наставак првенства. Поновићу: нисам компетентан да причам о теми вируса и видећемо у наредним данима шта ће се дешавати.

А како треба да се сви понашамо у борби с вирусом?

- Искрено се надам да се код нас неће поновити ситуација каква се десила у Италији и још неким европским земљама. Морамо да будемо паметни, дисциплиновани, храбри и спремни да се суочимо с овим непријатељем, а колико је он опасан најбоље говоре најозбиљније мере које је увела наша држава. Чврсто верујем у то да ћемо да победимо и да ћемо да се вратимо фудбалу и свим осталим стварима које живот чине лепим – поручио је Ненад Лалатовић.

А. Предојевић

Формиран кризни штаб

Фудбалски клуб Војводина оформио је кризни штаб с циљем да прилагоди рад новонасталим околностима.

За координатора  штаба именован је секретар Александар Влашкалић, а састанци се одржавају сваког дана у 10 часова у ФЦ „Вујадин Бошков“. Једна од првих одлука је била да се прекине рад омладинске школе и кухиње, као и да се приступи темељној дезинфекцији свих просторија клуба у Ветернику. Наравно, клуб и у ванредним условима мора да настави с функционисањем, па ће запослени у омладинској школи и менаyменту наставити да долазе на посао.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести