Ненад Лалатовић, најбољи тренер ФК Војводина у протеклој деценији по избору навијача

Путем друштвених мрежа и на званичном интернет порталу ФК Војводина, навијачи су изабрали су Ненада Лалатовића за најбољег тренера Воше у протеклој деценији.
Nenad Lalatovic
Фото: Ненад Лалатовић, фото: Ј. Грлић

Младом стручњаку, који тек што је напунио 42 године, изузетно прија овакав расплет гласања, мами му осмех задовољства на лице и то не крије.

- Користим прилику да се захвалим свима онима који су ми својим гласовима омогућили да добијем једно овако велико и за мене изузетно значајно признање - рекао је Лалатовић, актуелни шеф стручног штаба новосадских црвено-белих, који кратку зимску паузу проводи на Копаонику. - Више пута сам истицао да  Војводину и Нови Сад доживљавам као своју другу кућу, а чињеница да сам проглашен за најбољег тренера клуба у протеклој деценији додатно ме обавезује да, све док водим Вошин тим, пружам 200 одсто од себе. Зна се да сам, заједно с управом, пред себе поставио циљ да вратимо публику на трибине и да поново заиграмо на европској сцени и учинићу све да то и остваримо. Војводина је велики клуб, по мени међу највећима не само у Србији, већ и на просторима читаве бивше Југославије и управо због тога именовање доживљавам као огромну част.

Од 3. јануара црвено-бели ће се поново окупити на лекарским прегледима, а дан касније и званично почињу припреме.


Топић ће имати сјајну каријеру

Један од момака од којих се пуно очекује свакако је 18-годишњи везни фудбалер Мирко Топић. Овај младић је у другом делу јесење сезоне просто експлодирао и не чуди што су занимање за његове услуге истакли многи европски великани.

- Топић је заиста сјајан младић и апсолутно сам сигуран да је пред њим блистава каријера - сложио се и Лалатовић. - Радио сам с драгуљима попут Грујића, Тедића, Мићина, па се може рећи да је и Топић, између осталих, продукт и мог рада. Занимање великих клубова за њега је веома озбиљно и могу да гарантујем да ће заиграти у дресу величине оног који имају Челзи, Манчестер јунајтед и да не ређам даље.


- Кратка је зимска пауза и искористио сам је да са своје троје деце одем на Копаоник и добро се одморим. С нама је и мој велики пријатељ Јован Буљић из Пролетера и дане проводимо скијајући, санкајући се и шетајући по овој планинској лепотици. Време је прелепо, снега има у изобиљу и могу да приметим да сви уживамо. Већ 4. јануара, међутим, следи наставак рада и почећемо да се спремамо за оно што Војводину на пролеће очекује, а то је битка у првенству и Купу Србије. Освојили смо јесенас 42 бода, дупло више него у исто време прошле године и не бих имао ништа против тога да исти резултат остваримо и у другом делу сезоне.

Није никаква тајна да ће у предстојећем прелазном року доћи до одређених промена у играчком кадру.

- Чланови управе и ја причали смо о томе и направили листу играча који су од ове зимне слободни и који могу да промене средину. Дао сам челницима клуба листу својих жеља, реч је о фудбалерима који, по мени, могу да нам помогну у настојањима да будемо још бољи. Четворица играча су слободна да промене клуб и дрес Војводине замене неким другим, а уз њих је, уколико сам буде изразио такву жељу, и Милан Лазаревић. Реч је о сјајном момку који заслужује да више игра, али је његова невоља у томе што му је директни конкрент на позицији десног бека Аранђел Стојковић. Видећемо још да ли ће постојати одговарајуће интересовање за још неког од наших првотимаца, али, у сваком случају, волео бих да број оних који оду и оних који ће доћи буде изједначен - казао је Ненад Лалатовић, најбољи тренер новосадске “старе даме” у протеклих десет година.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести