Ненад Лалатовић: Вјештица је човек који може да помогне

У среду фудбалери Војводине чартер летом одлазе у Белгију, где их чека прва утакмица на европској сцени.
Nenad Lalatovic1
Фото: Ненад Лалатовић, фото: Ј. Грлић

У 3. колу квалификација за Лигу Европе, вољом жреба, Новосађани се састају са Стандардом у Лијежу и имају пред собом тешку, али никако не и немогућу мисију да уђу у плеј-оф за групну фазу овог реномираног такмичења. Црвено-бели се припремају за важан дуел, стручни штаб их упознаје с врлинама и манама ривала, а шеф струке Ненад Лалатовић размишља и о још неким, веома важним стварима за будућност новосадске “Старе даме”.

- Сваки велики клуб једноставно мора да има човека који ће обављати посао спортског директора - објаснио је Лалатовић. - И то не макар кога! Јако је важно да то буде неко ко је у каријери носио дрес Војводине, неко ко носи овај клуб у срцу, а истоввремено има изграђене добре и јаке контакте у европском фудбалу. Наравно, свако има неког свог кандидата, а моја велика жеља је да то буде Милан Вјештица.


Кратки портфолио

Милан Вјештица рођен је 15. новембра 1979. године у Новом Саду, а фудбалску каријеру, на месту играча одбране, почео је у клубу истог имена. Годину дана носио је дрес Војводине за коју је одиграо 17 утакмица, а онда је прешао у руски Зенит, у којем је играо од 2002. до 2006 године. Потом је наступао за Ростов, београдски Партизана, Шињик из Јарославља, Сочи и Урал, да би каријеру завршио као члан Динама из Јекатеринбурга. Једном је, било је то 2001. године, био и члан У-21 репрезентације СР Југославије.  


Питања темпераментном стручњаку није требало постављати, причу је сам наставио:

- Вјештица је неко ко би у Војводину дошао само са жељом да јој много пружи, а никако да од ње узима. После играња у црвено-белом дресу, играо је, између осталих, и за руске екипе Зенита и Динама из Санкт Петербурга, Ростова, Урала из Јекатеринбурга и финансијски је обезбеђен. Добро је упознат са стањем у српском фудбалу и сигуран сам у то да је баш он човек којем могу да верујем, баш као и он мени. Важно ми је то што бих, његовим ангажовањем, могао да будем потпуно посвећен двема примарним стварима у мом послу, а то су тренинзи и утакмице наше Војводине. Не бих имао никакву потребу да расипам снагу и време на питања везана за продају и довођење нових играча, већ би тај посао, убеђен сам, Милан Вјештица радио на задовољство свих.

Лалатовић је посебно подвукао и следеће:

- Није нормално то што, од одласка Николе Лазетића из клуба, Војводина нема спортског директора. Велики клубови то питање, једноставно, морају да имају решено. Уз све, лично ми је од великог значаја и то да буде реч о човеку с којим могу да сарађујем, а управо је Вјештица оличење свега оног што нам је у клубу потребно.

Само по себи, наметнуло се и питање да ли то значи да ће Новосађани бити активни у финишу актуелног прелазног рока.

- Заинтересовани смо да неког од садашњих играча продамо до исктека овог рока, а онда, у зависности од тога хоћемо ли успети у тој намери или не, и да доведемо фудбалере који су нам потребни. Морамо да продајемо играче како би клуб могао нормално да функционуше, а тренутно немамо човека који тај посао може да ради на начин који ће Воши донети велику корист. Својим познанствима и способношћу, Милан Вјештица то сигурно може и надам се, убеђен сам, да ће челни људи клуба то препознати и у најскорије време повући конкретне потезе по питању ангажовања новог спортског директора - поручио је Ненад Лалатовић.

А. Предојевић 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести