Ненад Лукић: Секунде нас делиле од тријумфа на „Карађорђу”

БАЧКА ТОПОЛА: Пуно је добрих фудбалера у екипи ТСЦ-а, уосталом, резултати ове екипе о томе најбоље сведоче.
1
Фото: ФК ТСЦ

Иако дебитанти на главној позорници српског фудбала, момци из Бачке Тополе силовито су ушли у шампионат и, без икакве дилеме, заслужили епитет најпријатнијег изненађења. У Новом Саду, у утакмици с Војводином,  били су надомак пете победе, водили су до последњих тренутака, а онда им је снове о тријумфу однео гол Винсента Езеа, постигнут ваљда секунд пре последњег звиждука арбитра Јовановића.

- Остао је жал због тога што нисмо издржали до краја утакмице и што нисмо стигли до победе. Секунде су одлучиле о томе  - рекао је Ненад Лукић (26), двоструки стрелац за ТСЦ. - И овако, међутим, можемо да будемо више него задовољни игром коју смо приказали на “Карађорђу”. Бројни гледаоци могли су да се увере у то да увек идемо на гол више од ривала, без обзира да ли играмо са Војводином, Црвеном звездом или Партизаном. Тежимо агресивном и нападачком фудбалу, од њега никада не одустајемо и сигуран сам да ћемо то чинити и у наставку првенствене трке.

Лукић је у 64. минуту постигао прави еврогол, када је савладао Емила Роцкова ударцем са око 25 метара. Лопта је завршила у левим горњим рашљама, био је то тренутак када је ТСЦ повео са 2:0.


Богато искуство

Ненад Лукић рођен је 2. септембра 1992. године у Сремској Митровици. Фудбалску каријеру почео је у млађим категоријама Партизана, а наступао је после тога за већи број домаћих и иностраних екипа. Иза њега је богато играчко искуство, носио је дресове: Локомотиве из Пловдива, Рада, Доњег Срема, Спартака из Суботице, Бежаније, Радника из Сурдулице, Земуна, Борца из Чачка и Инђије пре него што је стигао у Бачку Тополу.

Ненад Лукић наступао је и за У17 и  У19 селекцију Србије.


- Имао сам среће да добро захватим лопту и постигнем, како новинари то кажу -  еврогол. Пре тога сам такође савладао Роцкова, а имао сам лепу шансу да то још једном учиним. Због тога ми је помало криво што нисмо освојили сва три бода, али, идемо даље. ТСЦ поседује сјајну екипу, фудбалска јавност у Новом Саду и читавој Србији већ је у то могла да се увери. Имамо свој циљ, он је да уђемо у плеј-оф и на добром смо путу да то и остваримо.

Утисак је да тим тренера Сабоа данак фудбалу какав презентује плаћа већим бројем жутих картона. У новосадском дербију шесторица играча ТСЦ-а добила су јавне опомене, што може да представља  евентуални проблем у наставку такмичења.

- Имамо веома широк ростер и не верујем да то може да нас омете. Играмо отворено, агресивно и јако у дуелима и због тога правимо и нешто оштрије фаузлове, али све то чинимо у жару борбе. за сада је заиста добро, а тек када стигнемо до краја полусезоне моћи ћемо да кажемо да ли смо способни и за неке веће домете.

Амбијент на “Карађорђу” сигурно враћа веру у домаћи фудбал.

-  Мислим да је сваки од играча у војвођанском дербију уживао на терену, јер је то нешто чему сви ми тежимо. Када су трибине испуњене много лакше је показати оно што умеш, имаш већу инспирацију и жељу да се прикажеш у најбољем издању – рекао је Ненад Лукић, један од играча који су обележили 5. коло суперлигашког надметања.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести