Никола Чумић пред меч Воше с Младости ГАТ: Притисци ме мотивишу

НОВИ САД: С победом на гостовању у Крушевцу иза себе и са изазовом градског ривала испред, фудбалери Војводине јуче око поднева тренирали су на терену стадиона "Карађорђе".
n
Фото: Nikola Čumić na jučerašnjem treningu/ L. Bakmaz

Сваки потез са лоптом или без ње, свако додавање, дриблинг или центашут, све је подсећало на победнички ритам, баш онако као што је Војводина летос баш против Напретка и успоставила респектабилан резултатски низ. Сутра, у улози домаћина и фаворита у мечу, дочекаће Младост ГАТ.

- Не бежимо од улоге фаворита, али пракса је показала да је најтеже добити унапред добијене утакмице – подсећа један од јунака крушевачког дуела Никола Чумић. – Младост има доста искусних фудбалера који су играли и у иностранству и који нашу Лигу добро познају. Имају и доброг тренера и ценим да нас очекује тешка утакмица против екипе која је заслужила више од тренутног места на табели. Наш циљ је да победимо све три утакмице до првенствене паузе и да се пласирамо у осмину финала Купа. Са том намером и позивамо навијаче да нам се придруже на трибинама.

Када је о навијачима реч у Чумићу су, на основу његовог учинку у Војводини, препознали свежину и вредност која је тиму недостајала. Уз Симића и двојицу Николића, и идеја тренера Раставца у завршници напада добија смисао у конкретном облику.

- Драго ми је да сам прихваћен и од навијача, као што што су ме и саиграчи прихватили тако како би пожелео свако ко долази у нову средину – каже Чумић. – Истина је да очекивања навијача могу да буду и додатни притисак на играча, али ја се тог притиска не плашим, сам сам га направио, али никада себе не бих, ни по ком основу, избацивао у први план. Све што радимо заслуга је читавог тима. У Крушевцу сам постигао гол, против Младости или Спартака неко други ће се наћи у тој улози,  битно је да се тресе противничка мрежа.


Прва љубав у  ОШ „Коста Трифковић“

Традиционална акција ФК Војводина у анимирању најмлађих „Ти си наша прва љубав“ заказана је за данас у ОШ „Коста Трифковић“ у Новом Саду.

С ученицима послеподневне смене дружиће се некадашњи ученик те школе, капитен Војводине Стефан Ђорђевић, Филип Малбашић, Радомир Милосављевић и Ив Барај.

Истовремено, тренер Милан Раставац имаће конференцију са новинарима у 15 часова, пред сутрашњи сусрет са Младости ГАТ.


Као играч Олимпијакоса, Чумић је имао неколико иностраних понуда за наставак каријере. Одабрао је Војводину и Нови Сад. И није га, како сам сведочи, изневерило очекивање које је имао пре доласка у ФЦ "Вујадин Бошков".

- Тражио сам клуб где је здрава средина, где ћу имати подршку у раду -  сведочи Чумић. - Спортски директор Марко Јовановић, са којим сам у Нишу имао одличну сарадњу, убедио ме је да је Војводина оно што тражим за наставак каријере. Нисам погрешио, напротив пресрећан сам и због тог и таквог осећања сигуран сам да ћу у дресу Војводине одиграти своје најбоље партије. Осећам овај клуб, осећам град, навијаче, све ми прија у Новом Саду, а када је човек срећан нема препреке која може да га заустави у намери.

Никола Чумић је у дресу Војводине дебитовао против Вождовца у 10. колу и за 35 минута на терену постигао је оба гола за победу свога тима и већ у првом наступу стекао наклоност нових суграђана. У наредних седам утакмица постигао је још два гола, по један против ТСЦ-а и Напретка.

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести