Никола Дринчић: Нема места паници, проћи ће и ова невоља

Због опасности настале појавом Covid-19 вируса стао је спорт у нашој земљи. Као и чланови осталих спортских колектива, фудбалери Војводине распуштени су у недељу увече.
Nikola Drinčić/J. Grlić
Фото: Ј. Грлић/ Никола Дринчић пружа одличне партије ове јесени

Позвали смо капитена и најстаријег играча црвено-белих Николу Дринчића и замолили га да прокоментарише ове ванредне околности.

- Очекивао сам да ће првенство бити прекинуто, мада сам се надао тој одлуци руководилаца српског фудбала можда и раније. Када је она уследила, придружио сам се породици у Београду, јер сада је време да будемо чврсто једни уз друге. Имам две ћерке, једну од седам и другу од 10 година, надам се да ће ова невоља што краће да траје, уз пуну одговорност сваког од нас – каже Дринчић.

Да ли сте увели и нека додатна, породична правила с обзиром на то да сте отац две ћеркице?

- Нисмо ништа посебно уводили, осим одређеног ограничења времена које деца проводе ван куће. Нема никакве панике, придржавамо се савета лекара и стручњака које, као и остали, добијамо путем ТВ екрана и надамо се и верујемо да ће и ова опасност проћи. Верујем да би то могло да уследи за месец или месец и по дана, а до тада ћемо бити на опрезу, онолико колико то свако од нас може да буде.


Од вируса нема скривања

Тренутно породица Дринчић борави у свом београдском стану, пошто Николина деца у престоници иду у школу. Међутим, капитен црвено-белих има и породичну кућу у Батајници, школе су прекинуле с радом, па нас је занимало да ли размишља о томе да време проведу у овом месту.

- Ни сам не знам, још увек размишљамо о томе . Свестан сам да сакривања од корона вируса нема где год да се налазимо и проценићемо где ће и деци и нама више одговарати да будемо. Поновићу, важно је једино да се сви придржавамо савета које добијамо од стручњака, да будемо самодисциплиновани и прегураћемо ове нелепе дане – поручио је Дринчић.


Да ли ће те одржавати контакте са саиграчима током ванредног стања?

- Наравно. Имамо нашу групу у којој свакодневно можемо да размењујемо размишљања и искуства и то ћемо чинити и убудуће. Сачекаћемо да прође неко време, можда седам до 10 дана, па ћемо евентуално сазнати и нешто више, односно шта треба да радимо и чему можемо да се надамо.

Планирате ли и да одржавате макар минимални ниво физичке припремљености током паузе?

- Видећу, вероватно ћу изаћи да мало трчим када напољу не буде пуно људи. Искрен да будем, то ми сада није у првом плану, мада знам да ћу морати, колико год да буде прилике за то, да будем активан и по том питању. Настојим да што позитивније размишљам због своје деце, супруге, као и себе самог. Надам се да ћемо сви да издржимо и да ће пошаст проћи у догледно време - поручио је Никола Дринчић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести