Никола Фуртула крај Тисе тражи повратак на велику сцену

Последњи је стигао на припреме за нову сезону српсколигаша Бечеја, а могао би већ на крају полусезоне да буде први играч екипе са Тисе.
e
Фото: В. Јанков

Реч је о нападачу, типичном голгетеру, Николи Фуртули (23). Слично је било прошлог лета када је Милош Зличић стигао у Бечеј а у зимском периоду као голгетер  српсколигаша прешао у Бачку из Бачке Паланке. Истина, Фуртула је у Бечеј стигао зимус, управо као замена за Зличића, али је због пандемије коронавирус све прекинуто. Сада би требало да оствари оно што је планирао.

- Имао сам лепе фудбалске снове, али су ме повреде спречиле да их претворим у јаву. Таленат ме је  из родног Сомбора довео у Нови Сад, где сам прошао комплетну фудбалску школу суперлигаша Војводине и завршио средњошколско образовање, а онда све посветио фудбалу. Био сам кратко време у прволигашима ЧСК из Челарева и БСК из Борче, а онда стигао до младог тима Самдорије, где ме је задесила тешка повреда предњих укрштрних лигамената. Опоравио сам се и заиграо у родном граду, али ме је исти пех поново стигао. Укупно сам две године и пар месеци провео на рехабилитацији. Био сам врашки упоран и опоравио се, те на само четири утакмице за Радички 1912 постигао девет голова. Уследио је долазак у Бечеј, а онда пауза због пандемије. Ваљда ћу сад имати континуитет и бити на висини задатка, што би могло да ми буде одскочна даска за жељену афирмацију на фудбалском небу – каже Фуртула.

Одиграо је Никола зимус четири утакмице у припремном периоду за Бечејце и постигао исто толико голова, на две првенствене утакмице уписао је два, а на једном куп окршају један... Седам утакмица и исто толико голова.

- Дај Боже здравља, па да већ на првој утакмици стартујем са три гола у мрежи ривала. Зажелео сам се правих утакмица. Дуге су биле две године апстиненције због повреде. Мукотрпни рад током опоравка ме је вратио и сад је време да наплатим све. Знам да тиха вода брег рони, али горим од жеље да већ једном потврдим епитет - екстра таленат,  који ме прати од малих ногу. Мислим да би петнестак голова у српсколигашкој полусезони била права мера и да то могу да забележим -  нада се голгетерском берићету у дресу Бечејаца Никола Фуртула.

Истина, потребно је да се још неки ситни детаљи регулишу како би се несметано посветио раду. Верује се да то неће бити препрека за руководство Бечејаца, у чији табор је стигао играч за велика дела.

        Текст и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести