Никола Гајић за победу Воше у тренинг мечу против Бачке

Прву контролну утакмицу током зимских припрема, фудбалери Војводине и Бачке из Бачке Паланке одиграли су по веома хладном времену и тешком терену у Фудбалском центру „Вујадин Бошков“.
vosa
Фото: Dnevnik.rs

Победа је припала домаћину, а гол одлуке постигнут је у 56. минуту, када је ударац ка голу Бачке упутио Вук Митошевић, а неко из гостујуће одбране успео да тај шут изблокира. Лопта се, међутим, одбила до нападача Воше Николе Гајића, који ју је спремно прихватио, окренуо се ка голу и матирао голмана Милојевића.

Током сусрета гледаоци су пратили борбену, тврду и занимљиву игру, што се посебно односило на других 45 минута. У првом полувремену једину шансу у 23. минуту створили су црвено-бели, када је Месаровић лепо упослио Милоша Зличића, али овај није погодиио циљ. У наставку, међутим, било је прилика на обе стране, али стрелци очигледно још увек нису наштеловали нишанске справе.

Војводина је наступила без већине јесенас стандардних првотимаца, који су поред утакмицу одрадили јак тренинг, а тренер Радован Кривокапић, баш као што је и најавио, прилику је пружио углавном омладинцима и играчима који се налазе на позајмицама у другим клубовима. Код гостију, нови (стари) тренер Зоран Говедарица такође је искористио прилику да се увери шта и колико могу играчи који су на проби, а утисак је да оба стручњака углавном могу да буду задовољни виђеним.

„После десетак дана јаког рада, радује ме чињенице да смо добро изгледали на терену“, рекао је Радован Кривокапић.

„Без обзира на ти да ли играмо тренинг и првенствени сусрет, увек желим да екипа у којој радим иде на победу и у дуелу с Бачком тај циљ смо испунили. Радује ме што су играчи препознали ситуације на којима смо радили током протеклих дана, па смо имали ош пет-шест изузетно добрих акција из којих смо могли да постигнемо још неки гол. Идеја нам је била да прилику добију наши омладинци и момци који су на позајмицама, они су је искористили и сада се налазим на слатким мукама да одредим списак фудбалера који ће од четвртка наставити припреме у Турској.“

Фото: Dnevnik.rs

Тренер Бачкопаланчана Зоран Говедарица признао је да је њему у сваком сусрету резултат веома важан и да није задовољан због пораза од Војводине.

„Услови за игру су били веома тешки, али чини ми се да су и једна и друга екипа успеле да пруже тренутни максимум“, наставио је Говедарица.

„Нисам задовољан због тога што смо створили три-четири позиције пред голом Војводине, а изостала је реализација. То ћемо морати под хитно да решавамо, без обзира што је још увек рани период припрема. Видели смо колико могу играчи који су на проби, али и они који су раније били у тиму и мислим да постоји материјал да испунимо циљеве у предстојећем периоду.“

Текст и фото: А. Предојевић

ВојводинаБачка (БП) 1:0 (0:0)

ВЕТЕРНИК: Терен у ФЦ „Вујадин Бошков“, гледалаца: 200, судија: Матић (Нови Сад). Стрелац: Гајић у 56. минуту.

ВОЈВОДИНА: Симић, Бјековић, Веселиновић, Митровић, Деветак, Зломислић, Тегелтија, Месаровић, Живковић, Срећковић, Зличић. Играли су још: Тороман, Лазаревић, Граовац, Јеличић, Јаковљевић, Топић, Митошевић, Зукић, Пантелић, Нешковић, Гајић.

БАЧКА (БП): Зоговић, Јовановић, Жарковић, Грабеж, Пантић, Бјелош, Гаврић, Радиновић, Чековић, Рајовић, Макарић. Играли су још: Милојевић, Костић, Ђурић, Поповић, Жакула, Којић, Кувељић, Марковић, Гордић, Мићић, Балабановић, Кукољ.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести