Никола Симић није у задовољан ремијем са Чукаричким

Отишли су фудбалери новосадске “старе даме” на мегдан Чукаричком уз жељу да пруже добру игру и покушају да изненаде реномираног ривала. Већина од њих, међутим, није крила ни то да би били задовољни да освоје и бод на стадиону у Београду.
1
Фото: Ј. Грлић

После свега, коначних 1:1 сведоче о томе да су црвено-бели из Српске Атине у намери успели, а већ седми пут заредом одиграли су против “брђана” сусрет без победника.

Без икакве дилеме, јунак новосадске екипе, али и читавог дуела био је голман Никола Симић, који је маестрално чувао своју мрежу и онемогућио стрелце екипе из Београда да се радују више од једном. Статистика каже да је чувар мреже Војводине зауставио чак 14 удараца ка свом голу, неке од тих одбрана биле су баш чудесне, па дилема коме треба да се припише епитет играча сусрета, заправо није ни постојала.

- Нисмо скроз задовољни бодом који смо освојили - признао је Никола Симић. - Погледао сам снимак и сигуран сам да је почетком другог полувремена био чист прекршај за пенал, након што је у казненом простору Чукаричког био срушен наш капитен Човић. Да је досуђена најстрожа казна, повели бисмо 2:0 и утакмица би отишла у сасвим другом смеру. Ипак, ако се у обзир узме чеињеница да смо играли с Чукаричким и то у гостима, није лош ни бод који смо узели.


Мркаић: Важан бод

Једини погодак и вођство за Новосађане, у 45. минуту, постигао је високи нападач Момчило Мркаић. Испратио је акцију по десној страни, био спреман да прихвати лопту после асистенције Миљана Вукадиновића и упути је у мрежу.

- Задовољан сам због гола, али и због чињенице да сам се после дуже времена нашао у стартној постави - искрен је био Мркаић. - Тек трећи пут сам почео сусрет у овом првенству, а занимљиво је да сам стартер био у дуелима с најквалитетнијим тимовима - Црвеном звездом, Партизаном и Чукаричким. Добро тренирам, а гол који сам постигао само ми је бонус за сав уложени труд. Била је то једна од тежих утакмица, морамо да признамо да је домаћин био бољи у појединим тренуцима, али нам је голман Никола Симић, сјајним интервенцијама, улио додатно самопоудање и снагу. То нам је омогућило и да освојимо изузетно важан бод на једном од најтежих гостовања.


Симић је без грешке чувао властиту мрежу, а сигурно је да ће се његових одбрана посебно сећати Милан Савић, којем је зауставио читаву серију добрих шутева. - Наместило се тако. Била ми је овом, у сваком случају, једна од најбољих партија од када сам у Војводини. Добро сам се осећао током читаве протекле недеље, пријала ми је и пауза у првенству да се потпуно опоравим од неких ситнијих повреда, а чињеница је и да сам јако добро тренирао. Једино што ме брине је то што смо поново примили гол после прекида, а то нам се често дешава у овој сезони. Анализираћу читаву ситуацију с тренером Срђаном Жакулом, али је евидентно то да скупо плаћамо неке индивидуалне грешке у дефанзиви.

Новосађани у следећем колу дочекују екипу Радничког из Крагујевца и једина жеља им је да освоје три бода.

- Просто морамо да савладамо Крагујевчане и да уђемо напокон у победнички низ који већ дуже време најављујемо. Никако, међутим, да у томе успемо и надам се да ћемо овог пута да остваримо намеру. Због тога нам и бод против Чукаричког доста значи и верујем да долазе лепши дани за наш тим - поручио је Никола Симић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести