Никола Срећковић: Дошло време да станемо на ноге

НОВИ САД: На самом крају летњег прелазног рока Војводина и Вождовац направили су својеврсну играчку рокаду.
j
Фото: J. Grlić

Дрес Новосађана задужио је Никола Срећковић (22), момак који игра на позицији левог крила, док је у супротном правцу отишао Лазар Зличић. Млади Ваљевац је омладински стаж провео у Раду, а сениорску каријеру почео је у редовима Воџовца.

Још увек није дебитовао у црвено-белом тиму, али не би, убеђени смо, имао ништа против да се то догоди у суботу, када управо његова дојучерашња екипа гостује на стадиону “Карађорђе”.

- Пре свега, изузетно ми је драго што сам постао играч тако великог клуба какав је Војводина - јасан је Срећковић. - У дербију са Звездом нисам имао право наступа, док се за утакмицу с Радничким у Нишу нисам нашао у комбинацији за састав. Искрен да будем, очекујем да ће утакмица с Вождовцем бити баш та у којој ћу дебитовати за нови тим и уписати прве минуте. Наравно, на шефу Драгомиру Окуки је да о томе одлучи, а ја ћу бити спреман уколико добијем шансу.

Ипак, Срећковић је већ постигао голове у новосадском тиму, пошто је на пријатељској утакмици у Раткову био два пута стрелац.

- Иако је била реч о нешто слабијем ривалу, мени ти голови пуно значе, јер данас није лако бити стрелац ни када играте с нижеразредним противницима.

Уколико заигра против Вождовца, занимало нас је, барем хипотетички, да ли би се Никола радовао голу ако би га постигао.


Летња прича с хепиендом

Дуго је потрајала неизвесност око преласка Срећковића из Вождовца у Војводину.

- Практично половину прелазног рока трајала је та сага. У једном тренутку чинило се да су клубови на прагу договора и да ћу обући дрес Војводине, а у следећем моменту деловало ми је као да ћу и јесењу полусезону играти у Вождовцу. На крају, буквално с истеком прелазног рока, остварила ми се жеља и прича је добила хепиенд – задовољан је даровити фудбалер.


- Провео сам у том клубу три лепе године, али био бих најсрећнији када би дебитовао у суботу и још постигао гол. Ипак, због поштовања према Воџовцу, не бих се радовао.

Нагласио је Срећковић да Београђани имају добар и амбициозан тим и да сигурно нису задовољни резултатски лошијем уласку у сезону.

- Наравно да познајем нашег ривала, који има добре и квалитетне појединце. Због тога очекујем тешку, праву такмичарску утакмицу, јер су бодови потребни и једнима и другима. Играч сам Војводине, сада је ово моја друга кућа и верујем да ћемо се на крају ми радовати. Уједно, користим прилику да позовем навијаче да дођу у што већем броју на стадион “Карађорђе” и да се сви заједно радујемо освајању три бода и уласку у победничку серију.

Пошто ће бити прави инсајдер, јер је лето провео тренирајући са “змајевима”, логично је да би млади фудбалер могао доста да помогне тренеру Окуки у припреми тактике за утакмицу.

- Окука је одличан, искусан стручњак, који има властите принципе с којима се још увек упознајемо. Уколико то буде било потребно, изнећу нека своје запажања, али не бих о томе овом приликом. То је ствар за нашу свлачионицу, а најбитније је то да испунимо циљ који имамо и подигнемо се на ноге – поручио је Срећковић.

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести