Никола Срећковић један од адута Спартака за утакмицу с Војводином

Никола Срећковић носио је до прошлог лета дрес Војводине, али никако му није успевало да се устали у прву поставу, променио је средину и обрео се у јату “плавих голубова” из Суботице, убеђен да ће показати све што зна и доживети потпуну афирмацију.
Никола Срећковић постигао пет првенствених голова
Фото: ФК Вождовац/Никола Срећковић постигао пет првенствених голова

И заиста, овај 23-годишњи Ваљевац у овој сезони игра веома добро, до сада је био стрелац шест голова и постао је један од ослонаца у нападу Спартака, заједно са Лазаром Туфегyићем, Стефаном Шормазом и осталим првотимцима тима са севера Бачке. Утакмицу са Војводином Срећковић дочекује борећи се с повредом предње ложе, али је  уверен да ће заузети место у тиму.

- Није реч о озбиљнијој озледи и убеђен сам да ће до суботе све бити у реду и да ћу бити спреман за утакмицу са  Војводином. О новосадском тиму не треба трошити речи, резултати и позиција на табели најбоље сведоче о његовом квалитету. Прижељкујем праву такмичарску утакмицу на нашем стадиону. Верујем да ће војвођански дерби опрвадати очекивања фудбалске јавности – рекао је Срећковић.

Претпостављамо да ће те у том сусрету имати и додатни мотив да пружите што бољу игру?

- У то нема никакве сумње, иако желим да истакнем да ме то неће додатно оптерећивати. Професионалац сам, Спартак је сада мој клуб и жеља ми је да, уколико се нађем у постави, максимално допринесем томе да изборимо повољан резултат. До сада сам постигао пет првенствених голова, једном сам био стрелац и у Купу, а волео бих  да савладам и Емила Роцкова у војвођанском дербију.

Играте добро овог пролећа, без обзира што се млада екипа?

- Води нас одлични тренер Владимир Гаћиновић, а пораз од Чукаричког није нас уздрмао пред покрајински дерби. Што се Војводине тиче, до скора сам био у њој и знам да има доста појединаца на које ћемо морати да обратимо пажњу. Не бих никога посебно да издвајам, јер смо из, да тако кажем, најближег комшилука, познајемо се веома добро и никаквих међусобних тајни између нас нема. Нека утакмица буде квалитетна, нека у њој буде голова, и, коначно, нека победи бољи – поручио је Никола Срећковић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести