Николић: Моји играчи положили су још један тежак испит

Фудбалери Партизана демонстрирали су све оно најбоље што имају, заслужено су савладали Црвену звезду (3:1) и сада су у равноправној трци за највреднији домаћи трофеј.
tavamba, tanjug, dimitrije goll
Фото: Tanjug/DIMITRIJE GOLL

“Честитам мојим играчима, положили су још један тежак испит у ових девет месеци. Сада наша серија броји 28 утакмица без пораза, што је за сваки респект. Сматрам да смо потпуно заслужено савладали вечитог ривала. Загосподарили смо тереном од првог минута, све до Звездиног изједначења били много бољи, а онда се поново вратили и ствари поставили на своје место. Имамо исти број бодова као Црвена звезда, али још ништа нисмо освојили јер комшије имају преднсот бољег пласмана у регуларном току првенства. Али, велику ствар смо постигли, вратили смо се равноправно у трку за титулу, сада морамо да наставимо да побеђујемо и надамо се Звездином киксу“ – рекао је тренер Партизана Марко Николић.

Многи су очекивали игру Партизана са једним шпицем, са Косовићем уместо Тавамбе, па су заслуге за победу приписали тренеру Николићу, који је на терен извео два нападача.

“Немам ја везе са тим, играчи су ти којима иду све почасти. Подсетићу, они су се у претходних девет месеци борили са самима собом, трудили се да остану ментално јако и у томе су успели. А, то није било лако у ситуацији када је и конкурент за титулу такође био у доброј серији. Био је то својерсни рат живаца, момци су га добили и свака им част на томе“.

Момак који је поново загорчао живот Црвеној звезди је Бразилац Леонардо. Он је са два гола донео црно-белима важан тријумф.

“Када против највећег ривала освојите седам од девет бодова, наравно да морате бити задовољни. Показали смо каква смо екипа. И даље се за све пита Црвена звезда, надамо се њеном киксу, али у оваквој лиги то ће бити тешко. Али, док имамо шансе, ми се нећемо предати“, рекао је Леонардо.

Бразилац је осудио понашање Звездиног фудбалер Канге, који је по завршетку утакмице насрнуо на Евертона, а и после изједначујуег гола црвено-белих провоцирао је клупу Партизана. Леонарду је од два гола која је постигао дражи онај први, из слободног ударца.

“Лепши је, атрактивнији, а и битно је одредио ток утакмице“.

Бразилац је похвалио саиграча Тавамбу.

“Одиграо је одлично, био је нерешива енигма за ривала, на крају постигао и гол, због чега ми је драго“, казао је Леонардо .

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести