Николић: Паметном игром до победе против Војводине

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Партизана Марко Николић рекао је данас да црно-бели неће срљати против Војводине, већ да паметном игром дође до победе и пласмана у финале Купа Србије.
Marko Nikolić Foto: Dnevnik.rs/F. Bakić
Фото: Dnevnik.rs

"Улазимо у сам финиш сезоне у добром амбијенту, у сјајном низу од 32 утакмице. Стално то напомињем и морам да истекнем играче јер су најзаслужнији. Трећи меч у кратком периоду нас очекује против Војводине, тима против ког имамо изједначен скор, стално играмо неизвесно и сада очекујем исту утакмицу. Резултат из првог дуела захтева од нас да играмо мудро и паметно, али и игру на победу", рекао је Николић на конференцији за медије на стадиону у Хумској.

Он је нагласио да нерешен резултат не води Партизан у финале најмасовнијег такмичења, после ремија у Новом Саду без голова, али и да то не значи да ће "летети по терену".

"Не смемо да срљамо, већ организовано градимо пут до победе", навео је Николић и позвао навијаче да у великом броју испуне трибине, у шта не сумња, али и да све емоције усмере ка својим фудбалерима.

"Не треба да троше енергију према другима јер би то могло да има последице за нас у другим такмичењима", казао је тренер Партизана.

Како је навео, за меч против Војводине суспендован је Бразилац Леонардо, док су повређени голман Филип Кљајић, Евертон Луиз и Ален Стевановић.

Према његовим речима нико тренутно не размишља о Суперлиги Србије, иако је Партизан протеклог викенда преузео место лидера шампионата.

"Војводина је преозбиљан противник да бисмо размишљали о првенству пре среде увече. Настављамо скромним путем и ко другачије размишља бићу му највећи противник".

Николић се дотакао и оставке колеге из Црвене звезде Миодрага Божовића, за кога је истакао да има највећи могући респект.

"Осећам потребу да кажем да је Божовић изванредан и поштен човек, што је најважније од свега. Остварио се у иностранству и код нас, посебно прошле сезоне када је био успешан. Сам је говорио више пута како изгледа када се побеђује и губи, могу само да се сложим са њим. Захвалио бих му се на коректности на међусобним мечевима Партизана и Звезде, то је прави модел понашања. Желим му пуно среће у каријери", закључио је Николић.

Реванш меч полуфинала Купа Србије између Партизана и Војводине игра се сутра од 18 сати на стадиону у Хумској.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести