НИШТА ОД КЛУБА НАВИЈАЧА ПАРТИЗАНА У РИЈЕЦИ; ОГЛАСИЛИ СЕ РИЈЕЧАНИ: „Ово је тотална измишљотина и неистина”

Наводно оснивање навијачког клуба Партизан Београд у Ријеци, као регионалног центра и за Истре, што је према изјавама управе Партизана договорено дан после њихове утакмице са Црвеном звездом, чини се да је тотална превара и лаж, објавио је ријечки „Нови лист“.
1
Фото: Partizan.rs

Како су за „Нови Лист“ изјавили Алдо и Стефано Стипанов, отац и син, истакнути спортисти и голмани, који су били у Београду на „вечитом дербију“ и посетили просторије Партизана, информација о оснивању клуба навијача црно-белих у Ријеци их је непријатно изненадила.

„Тачно је да смо били на утакмици у Београду. С обзиром на то да су наше каријере остварене осамдесетих година прошлог века, јасно је да имамо односе, укључујући и пријатељске, са људима из тих времена. Свакако са Рефиком Козићем, бившим играчем Партизана са којим се састајемо на нашим просторима, на Кварнеру и у Истри где долази на одмор. Такође нам је обезбедио карте. Све би се на томе завршило да нисмо позвани у седиште клуба у петак, дан пре утакмице, где смо се упознали и фотографисали за наше личне албуме“, рекао је Алдо Стипанов.

Он додаје да су били веома изненађени када су поставили фотографију из просторија Партизана.

Фото: Partizan.rs

„Буквално смо били шокирани када смо видели пропратни текст према којем оснивамо клуб навијача Партизана у Ријеци! Ово је тотална измишљотина и неистина, не помишљамо да урадимо тако нешто, а Козићева изјава да смо отпутовали у Београд 'да завршимо споразум о оснивању клуба навијача' потпуно је нетачна“, наглашава Алдо Стипанов и додаје да ће се увек залагати за изградњу мостова кроз спорт, повезивање и пријатељство са часним људима одакле год да долазе.

„Нови лист“ пише и да је ова вест одјекнула не само у Србији већ и Хрватској, уз напомену да је оснивање таквих „клубова навијача“ више него опасно у земљама које имају бурну историју односа, као и да је су на ту вест негативно реаговали и навијачи Партизана из Србије.

Наглашава се да би „ваљда требало да буде јасно људима у управи Партизана да произвољним најавама и лажним информацијама доводе те људе, који су искључиво зарад спорта и пријатељства дошли на утакмицу, и њихове породице у изузетно непријатну, чак и опасну ситуацију“.

„Једно је сигурно, пријатељско београдско дружење оставило ми је лош укус у устима из потпуно погрешних разлога и београдски стадиони ме сигурно више никада неће видети“, закључио је Алдо Стипанов наш саговорник.

(Novi list)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести