Припремна утакмица: Победа Војводине против Урала

У тре­ћој при­прем­ној утак­ми­ци фуд­ба­ле­ри Вој­во­ди­не сти­гли су до пр­ве по­бе­де пошто су са­вла­да­ли ру­ског пре­ми­јер­ли­га­ша Урал из Је­ка­те­рин­бур­га.
Beko Fofana šutira pored Gregora Balažica  Foto: J. Grlić
Фото: Беко Фофана шутира поред Грегора Балажица Фото: Ј. Грлић

По­сле ре­ми­ја из­бо­ре­них у су­сре­ти­ма са под­го­рич­ком Бу­дућ­но­шћу и Зви­је­здом 09  из Би­је­љи­не (би­ло је по 2:2), Но­во­са­ђа­ни су са­вла­да­ли ру­ског пре­ми­јер­ли­га­ша Урал из Је­ка­те­рин­бур­га, по­твр­ђу­ју­ћи да њи­хо­ва фор­ма иде уз­ла­зном ли­ни­јом. Цр­ве­но-бе­ли су на­сту­пи­ли без лак­ше по­вре­ђе­них Ла­за­ра Ар­си­ћа и ка­пи­те­на Ни­ко­ле Ан­ти­ћа, али с из­ра­же­ном же­љом да по­бе­де.

У пр­вих 45 ми­ну­та го­сти су би­ли за ни­јан­су кон­крет­ни­ји, па и опа­сни­ји тим. По­ве­ли су већ у 8. ми­ну­ту го­лом Иљи­на, ко­ји је ис­ко­ри­стио не­спо­ра­зум у од­бра­ни цр­ве­но-бе­лих по­сле кор­не­ра. По­но­ви­ли су Но­во­са­ђа­ни не­што спо­ри­је ула­же­ње у же­ље­ни ри­там, па је у 10. ми­ну­ту Урал имао при­ли­ку да по­ви­си вођ­ство по­сле во­ле­ја Ди­ми­тро­ва, ко­ји је за­вр­шио по­ред го­ла. Ипак, у 14. ми­ну­ту до­ма­ћин је сти­гао до из­јед­на­че­ња. Леп ду­бин­ски пас у про­стор упу­тио је но­вај­ли­ја Ми­лан Ђу­рић, а Бе­ко Фо­фа­на је ру­тин­ски са­вла­дао нео­д­луч­ног гол­ма­на Год­зу­ра.

У 19. ми­ну­ту бе­ле­жи­мо ле­пу шан­су Ел Ка­би­ра, али је Емил Роц­ков био до­бро по­ста­вљен, исти играч за­пре­тио је и у 23. ми­ну­ту, а епи­лог је био исти.

Тре­нер Ве­се­ли­но­вић че­сто је ге­сти­ку­ли­рао тра­же­ћи ја­чи ри­там од сво­јих игра­ча, а у 38. ми­ну­ту но­ви што­пер Во­ше Ла­зар Ђор­ђе­вић ус­пео је да осу­је­ти Иљи­на ко­ји је имао фи­ну при­ли­ку. Не­ма­ња Ми­ло­је­вић је у 40. ми­ну­ту из­вео див­ну со­ло-ак­ци­ју, с два-три дри­бил­нга из­бо­рио про­стор за шут, али је лоп­та за­вр­ши­ла у спољ­њем де­лу мре­же Ура­ла. То је био сво­је­вр­сни увод за 44. ми­нут, ка­да је Ме­са­ро­вић из­вео кор­нер, а лоп­та па­ла пред још јед­ног но­вај­ли­ју у цр­ве­но-бе­лој опре­ми Да­ми­ра Зло­ми­сли­ћа, ко­ји се ле­по сна­шао и по­ста­вио, ис­по­ста­ви­ће се, ко­нач­них 2:1.


Дин­га играо - код ку­ће

У старт­ној пост­ви Ура­ла ла­ко уоч­љи­ва би­ла су два фуд­ба­ле­ра ве­за­на за срп­ски фуд­бал. Они су чи­ни­ли пар што­пе­ра Ру­са - пр­ви је не­ка­да­шњи играч Пар­ти­за­на, Сло­ве­нац Гре­гор Ба­ла­жиц, а дру­ги До­ми­ник Дин­га, по­ни­као у омла­дин­ској шко­ли Вој­во­ди­не, ко­ји је  прак­тич­но играо код ку­ће.- Леп је осе­ћај би­ти по­но­во на “Ка­ра­ђор­ђу” - ре­као је Дин­га. - По­сле при­пре­ма у Сло­ве­ни­ји, до­шло смо на дво­не­дељ­ни рад у цен­тар ФСС у Ста­рој Па­зо­ви и за­и­ста се ја­ко при­јат­но осе­ћам због чи­ње­ни­це да сам у до­бро по­зна­том ам­би­јен­ту.


У на­став­ку је ри­там игре опао, пра­вих при­ли­ка ни­је би­ло, с тим што је тре­нер ру­ске еки­пе Дми­три Пар­фе­нов од 46. ми­ну­та шан­су пру­жио ком­плет­но но­вој по­ста­ви. На дру­гој стра­ни, Ве­се­ли­но­вић је у игру увео пет све­жих игра­ча, али се ре­зул­тат ви­ше ни­је ме­њао.

- Игра­ли смо про­тив ве­о­ма ква­ли­тет­ног ри­ва­ла ко­јем је ово би­ла ше­ста про­ве­ра то­ком при­пре­ма и ко­ји је на­сту­пио с два раз­ли­чи­та са­ста­ва - ре­као је по­сле су­сре­та шеф стру­ке Но­во­са­ђа­на. - Ве­о­ма сам за­до­во­љан иде­јом ко­ју смо хте­ли да пред­ста­ви­мо у пр­вих 30 ми­ну­та. Ово нам је у ро­ку че­ти­ри да­на би­ла дру­га утак­ми­ца, по­је­дин­ци има­ју тек по не­ко­ли­ко тре­нин­га с на­ма, па ми је по­себ­но дра­го то што су го­ло­ве по­сти­гле но­вај­ли­је Фо­фа­на и Зло­ми­слић. Очи­глед­но је би­ло да ни­смо уигра­ни и да смо се у хо­ду ком­пле­ти­ра­ли. Они ко­ји су од по­чет­ка с на­ма оправ­да­но су би­ли умор­ни и те­шки, јер су иза њих на­пор­ни тре­нин­зи, по­том због не­до­стат­ка утак­ми­ца, а он­да оправ­да­ње је и спар­но вре­ме. На­ста­вља­мо с ра­дом, у пе­так ре­зер­ви­сти игра­ју с Бе­че­јом, а у су­бо­ту ће­мо има­ти ге­не­рал­ну про­бу на “Ка­ра­ђор­ђу” с еки­пом Ка­та­ра.

А. Пре­до­је­вић

Вој­во­ди­на - Урал 2:1 (2:1)

НО­ВИ САД: Ста­дион “Ка­ра­ђор­ђе”, гле­да­ла­ца: 500, су­ди­ја: Бр­дар (Но­ви Сад). Стрел­ци: Фо­фа­на у 14. и Зло­ми­слић у 44. (за Вој­во­ди­ну), а Иљин у 8. ми­ну­ту (за Урал). Жу­ти кар­то­ни: Аро­јан, Фи­длер и Јев­сев (Урал).

ВОЈ­ВО­ДИ­НА: Роц­ков, Стој­ко­вић, Ве­се­ли­но­вић, Ђор­ђе­вић (од 76. мин. Са­ни­ча­нин), Ла­за­ре­вић, Зло­ми­слић (од 46. Л. Зли­чић), Ђу­рић, Ми­ло­је­вић (од 89. Пан­те­лић), Ме­са­ро­вић (од 60. М. Зли­чић), Езе, Фо­фа­на (од 76. Мир­ков).

УРАЛ: Год­зур, Ба­ла­жиц, Дин­га, Бик­фал­ви, Ку­ла­ков, Ди­ми­тров, Иљин, Мер­ку­лов, Је­гор­чев, Ел Ка­бир, Је­ма­ља­нов. У дру­гом по­лу­вре­ме­ну игра­ли су: Ба­клов, По­ле­та­ев, Хо­зин, Аро­јан, Дан­цев, Ба­вин, Глу­шков, Фи­длер, Бе­ве­јев, Ју­су­пов, Јев­сев.

 

ВОША БРОЈНИЈА ЗА ЈОШ ЈЕДНОГ ИГРАЧА

Хухумис потписује у среду

Након што је обавио обавезне лекарске прегледе, грчки интернационаац Дијамантис Хухумис (24), фудбалер који игра на позицији левог бека, у среду ће потписати уговор с Војводином. Реч је о играчу који стиже из Слована из Братиславе, пониклом у славном Панатинаикосу и бившем младом репрезентативцу Грчке.

Такође се данас очекује и долазак Данијела Граовца (24), штопера Жељезничара из Сарајева и репрезентативца БиХ, којег би Новосађани такође волели да виде у својим редовима.

 А. П.

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести