Нови потписи у Воши: Вратио се Роцков, Топић продужио уговор

НОВИ САД: После десетак дана рада у Новом Саду, фудбалери Војводине данас одлазе на наставак припрема у Турску.
r
Фото: Emil Rockov ponovo će stajati na golu Vojvodine/ FK Vojvodina

У својој старој бази у Белеку, током наредних 14 дана одрадиће ударни део тренинга за пролећну полусезону, у којој им је главни циљ да барем задрже четврто место на табели, а тиме и да изборе ново право да заиграју у европској конкуренцији.

Током протеклих неколико дана било је веома живо у Фудбалском центру “Вујадин Бошков” у Ветернику, пошто су руководећи људи црвено-белих настојали да комплтерирају редове сениорске екипе, како би она постала што јача и конкретнија за искушења која јој следе. Најпре је уговор продужио талентовани Дејан Зукић, онда се у матични клуб вратио и десни бек Милан Лазаревић, да би потом играч “старе даме” постао и нападач Бојан Матић, који је, такође, у једном делу каријере био члан Новосађана.

Јуче су уследила два нова потписа: везни фудбалер и млади репрезентративац Србије Мирко Топић продужио је уговор с клубом из Српске Атине и то до јуна 2024. године. Топић је прошао кроз све млађе категорије Војводине, а за први тим је одиграо 59 утакмица, уз три постигнута гола.

– Ово ми је један од најсрећнијих дана у животу – истакао је Топић. - Када су ме људи из клуба позвали да потпишем, осетио сам узбуђење и понос. Драго ми је што смо брзо пронашли заједнички језик и што ћу наставити да носим црвено-бели дрес, па могу да обећам како ћу да дам све од себе да бисмо остваримо све наше циљеве.

Фото: Ljubomir Apro, Mirko Topić i Dargoljub Samardžić/ FK Vojvodina

Новосађани су добили још једног новог-старог играча за наставак сезоне, пошто ће њихов дрес на пролеће поново да носи и голман Емил Роцков, који је стигао на позајмицу из мађарског МОЛ Фехервара. Емил је рођен 27. јануара 1995. године у Новом Саду, такође је прошао све млађе категорије Војводине, а првотимац „старе даме“ био је од фебруара 2017. до јула 2020. године, када је, после освајања Купа Србије, прешао у свој садашњи клуб.


И омладинци у Турској

На припреме у Турску први пут одлазе и омладинци Војводине. Они данас путују заједно с првим тимом, с тим што ће, уместо у хотелу „Сусеси“ у Белеку, бити смештени у такође луксузном “Титаник бич” у Лари, који је од Белека удаљен око 20 километара.

Омладинци Воше ће на припремама такође одиграти четири пријатељске утакмице, а ривали ће им бити Локомотива У-21 из Москве (22. јануара), Краснодар У-21 (25. јануара), Форте Таганрог из Русије (29. јануара) и Капфенберг У-21 из Аустрије (2. фебруара).


– Био сам дуже време повређен и имао сам паузу од осам месеци – објаснио је Роцков. – Сада је дошло до таквог сплета околности да сам поново у Војводини и срећан сам због тога. Тежак период остао је иза мене, превазишао сам га захваљујући кондиционом тренеру Воше Саши Семередију, а пут ме је поново вратио у Нови Сад. Ово је нови изазов, који ће ме ментално ојачати и, све што сам научио током паузе, сада желим да искористим и преточим у дела, на терену. Физички сам потпуно спреман и једва чекам да помогнем екипи. Зато сам поново ту и желим да Воша оствари све своје циљеве – подвукао је Роцков.

Што се одласка у Турску тиче, као и прошле године, црвено-бели ће бити смештени у луксузном хотелу “Сусеси”, где ће имати идеалне услове за све оно што шеф Славољуб Ђорђевић и чланови његовог стручног штаба планирају да ураде током наредне две седмице. Током боравка, одиграће четири пријатељске утакмице, а ривали ће им бити Нижњи Новгород (23. јануар), Сласк Вроцлав (26. јануар), Металист Харков (30. јануара) и Славија Софија (3 фебруар). Све утакмице биће уживо преношене путем „Јутјуб“ канала ФК Војводина И на Новосадској телевизији, осим сусрета Војводина – Сласк, који ће преносити ТВ Арена.

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести