„Ваљак” преокретом до победе

Сам почетак обележило је доста груба игра гостију, који су очигледно проценили да је то најбољи начин да зауставе играче домаће екипе. То је наравано, носило ризик да неко од Сурдуличана пре времена заврши утакмицу. Треба рећи да се гости нису одлучили за “бункер”, били су растрчани изабраници Крунића, добро су комбиновали и деловали зрело.
partizan radnik
Фото: Youtube Printscreen

Партизан - Радник 2:1 (0:1)

БЕОГРАД: Стадион Партизана, гледалаца 2000, судија: Обрадовић (Јагодина). Стрелци: Јанковић у 53. и Ђурђевић у 78. (из пенала) за Партизан, а Арсенијевић у 18. минуту за Радник. Жути картони: Вулићевић, Милетић (Партизан), а Чанчаревић, Френсис, Пејчић, Арсенијевић, Гојковић (Радник). Црвени картони: Френсис, Гојковић (Радник).
 

ПАРТИЗАН: Кљајић 6, Вулићевић 6, Остојић 6, Миленковић 6, Милетић 7, Евертон 6, Косовић 7, Јанковић 7 (Ђуричковић), Леонардо 6, Ђурђевић 7 (Јовановић), Тавамба 6 (Илић 7).
 

РАДНИК: Чанчаревић 6, Миловановић 6, Жакула 6 (Адамовић), Френсис 6, Радовић 6, Гојковић 6, Пејчић 6 (Ђорић 6), Трифуновић 7 (Златановић), Арсенијевић 7, Милинковић 7, Жарковић 6.

Тек у 35. минуту црно-бели су први пут запретили, и то са дистанце, али је солидан шут Ђурђевића зауставио Чанчаревић. Утисак се ни после тога није променио; Радник је био бољи ривал, лакше је стизао до гола,  био конкретнији.

А врло брзо, црно-бели су одговорили. Милетић је прошао по левој страни, на пеналтику пронашао Јанковића који је волејом сместио лопту у мрежу. У кратком периоду Косовић и Тавамба су били у приликама, али нису били прецизни. У 72. минуту у сјајној шанси је поново био Косовић, али је овога пута био изблокиран. Упорност се домаћину исплатила нешто касније, када је дошао у вођство. Миловановић је фаулирао Јанковића и судија је показао на белу тачку. Прецизан са линије пенала био је Ђурђевић.

Треба напоменути да је Радник између 76. и 80. минута остао без двојице фудбалера на терену, јер су игру због два жута картона морали да напусте Френсис и Гојковић.

И. Лазаревић

 

Туча навијача у Хумској пред меч Партизана

Thumbnail

Навијачке групе сукобиле су се данас уочи утакмице Партизана и Радника у Суперлиги подно западне трибине стадиона у Хумској.
Како пишу београдски медији, за сада није познато да ли су у тучи учествовали навијачи Црвене звезде и Партизана или су се присталице црно-белих међусобно сукобиле.

У тучи две стране коришћене су бакље, има повређених, а полиција је спречила још већи инцидент.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести