Нови српсколигаш Слобода из Нових Козараца почео припреме

Шеф струке новогфудбалског српсколигаша Слободе из Нових Козараца Раде Медић извршио је прву прозивку и тако означио почетак припрема за нову сезону у којој Козарчане чекају велики изазови.
sloboda
Фото: Фудбалери Слободе из Нових Козараца на првом тренингу, фото: Приватна архива

На списку Медића налази се двадесетак играча међу којима су и четворо новајлија. Нико од првотимаца који су бранили боје „плавих” са стадиона „Илија Пантелић” није отишао, а то значи да ће испред мреже стајати искусни голман Марко Живков, а навални ред предводити први стрелац у војвођанском рангу Неђо Гавриловић, а поред њега ту су још искусни првотимци Славко Ћулибрк, Јовандић, Галић, Цвијановић, Поповић, М. Зечевић, Д. Марковић, Штеванов, затим Савић, Богојевић, Шанта, Ратко, М. Спахић, Д. Рељић, С. Ђурђевић, Ћосић, Н. Галић...

У редове Слободе стигли су искусни голман Ђорђе Атлагић и  сјајни голгетер Милан Мисић, обоје из суседног српсколигаша Козаре из Банатског Великог Села, а из кикиндског ЖАК-а стигао је Немања Врбачки док су Новокозарчани из омладинске школе српсколигаша Радничког из Зрењанина добили бонус играча Радована Арађанског, иначе Кикинђанина.

Радету Медићу који је већ годинама на врућој тренерској клупи у раду ће помагати и искусни тренер Милан Будисављевић.

Тренер Новокозарчана присутним играчима изнео је план припрема за такмичење у Српској лиги - Војводина у коју су се вратили после пуних десет година. 

-  Радићемо жестоко, да би н адиокнадили оно што смо пропустили због коронавируса - каже Медић. - Уговорили смо и неколико контролних утакмица, знамо да нас чекају јаки мечеви, са много јачим противницима.

Према раније направљеном плану Козарчани ће  готово свакодневно тренирати, а први контролни меч имаће већ у суботу када ће у Београд одиграти контолну утакмицу са јуниорима Вождовца. За 5. јул заказана је утакмица у Новим Козарцима са Банатом из Ченте, потом ће Слобода одмерити снаге са јуниорима Спартака, а у плану је и меч са комшијама из Житишта. Потом ће фудбалери Слободе недељу дана провести  на припремама у Матарушкој бањи. У оквиру боравка  у Бањи  планиран је и меч  са српсколигашем Слогом из Краљева.

Иначе, Новокозарачки фудбалери имају модеран и реновиран стадион са новим свлачионицама и покривеним трибинама чији капацитет је преко 1000 гледалацаа, па тако без проблема испуњавају услове не само за Српску лигу - Војводину већ и за Прву лигу. Очекује се да у такмичарској сезони Српске лиге - Војводина трибине буду испуњене навијачима.       

М. Секулић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести