Нови тест за фудбалере Србије против Јужне Кореје

Национални тим Србије после тријумфа над Кином очекује сутра у подне у Улсану други пријатељски меч у оквиру азијске турнеје.
srbija, fss
Фото: ФСС

Ривал је сада далеко озбиљнији и снажнији, репрезентација Јужне Кореје која је пре неколико дана савладала Колумбију (13. Селекција на ФИФА ранг листи). Према информацијама из наше “куће фудбала” интересовање за овај сусрет је велико, очекује се око 35.000 гледалаца на стадиону “Улсан Мунсу” чији је капацитет 44.000 места.

„Желим да се захвалим на гостопримству домаћинима у Јужној Кореји. Имали смо један тренинг и спремни дочекујемо меч са домаћином. Надам се доброј игри наше селекције. Јужна Кореја је показала да има одличан квалитет и да се заслужено квалификовала на Светско првенство. Очекује нас тежи меч него у Кини“, истакао је на прес конференцији в.д. селектора Младен Крстајић.

Снагу ривала млади стручњак познаје, а мегдан са Корејом одмерио је и као репрезентативац.

Фото: ФСС

„Далеке 2000. године селекције Југославије и Јужне Кореје су се састале, али је више него очигледно да су Корејци веома напредовали у свим сегментима. Желимо да одиграмо одговорно и да на терену спроведемо неке од идеја које већ увежбавамо. Наравно, циљ нам је да направимо и што повољнији резултат. Знамо да се можда домаћин прибојава наших високих играча, а то би заиста могла да буде једна од предности у овој утакмици“, констатовао је Крстајић.

Већ је најављена идеја да орлови са комбинованим саставом, односно подмлађеним, одиграју ову другу утакмицу у оквиру припрема за Светско првенство. Бранислав Ивановић, капитен "орлова", не крије да ће меч са Јужном Корејом бити много тежи него дуел са Кином.

„Јужна Кореја има сјајан тим и ово ће бити изузетно тежак тест за нас. Дуго играм у Европи и сусретао сам се са неколико фудбалера из Јужне Кореје и заиста могу да кажем да поседују велику борбеност и квалитет. Наш циљ на утакмици је да се надигравамо са домаћином који је поново изборио пласман на Мундијал. Знам да ћемо играти са технички нешто организованијом селекцијом од кинеске коју смо савладали са 2:0. Домаћин сигурно има адуте на овом мечу, али имамо их и ми и покушаћемо да их искористимо“, напоменуо је Ивановић.

Азијска турнеја репрезентације Србије остаће упамћена и по једном лепом и великом јубилеју. Бранислав Ивановић (33), капитен "орлова" одиграо је против Кине свој 99. меч у дресу националног тима, а уколико буде у саставу против Јужне Кореје ући ће у привилеговани "Клуб 100". Дефанзивац Зенита би могао да се придружи Дејану Станковићу (103) и Сави Милошевићу (102), а ускоро их на овој листи и престигне.

З. Рангелов

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести