Нови тренер и новајлије гарантују успех Куманчана

Фудбелари „2. октобра” из Кумана одрадили су и последњи тренинг пред недељини меч првог кола Зрењанинске лиге у коме ће снаге одмерити с Полетом из Накова.
Dejan Lazić Foto: privatna arhiva
Фото: Дејан Лазић Фото: приватна архива

Биће то дуел победника и порежених. Куманчани су  изборили виши ранг, а Полет је после две године такмичена у војвођанској лиги испао. У протекла два месеца дошло је и до кадровских и играчких промена. Највећа је што ће убудуће на клупи „2. октобра” бити Ото Барта, некадашњи фудбалер Бечеја.

- Определили смо се за стручњака који је у Куману оставио дубок утисак. Надамо се да ћемо с њим остварити циљ, а то је пласман у горњи део табеле - каже председник клуба Борис Тиквењац.

Куманчани су ангажовали чак шесторицу нових играча. Радослав Летић, је на неки начин повратник, а са Ото Бартом стигли су и Никола Икић, Вукашин Станојевић, Срђан Пријић и Арбен Тајки, који су раније играли за Јединство из Бачког Петровог Села, као и Милован Грујић из оближњег Тараша. Куманчане је једино напустио Јован Вребалов, који је утишао у војвођанског лигаша Јединство из Новог Бечеја.

- Дугогодишињи смо сарадници и прихватио сам изазов председника клуба Бориса Тиквењца да седнем на ужарену клупу. У припремном периоду две утакмице смо победили, две изгубили, једну играли нерешено. Задовољан сам. Права провера наших могућности биће у недељу – наглашава Барна, којио је јос увек активни играч у мађарском клубу Тамаш.

Почетак првенства с нестрпљем очекују и фудбалери. Капитен Дејан Лазић је свестан да у новом такмичењу неће бити ни мало лако.

- Рекорд који смо постигли у прошлој сезони  је остао у историју. Окрећемо се новим изазовима, знамо да ће бити напорније, али очекујемо да ћемо оправдати очекивања наших навијача и задржати статус- поручује Дејан Лазић.

        М. Бозокин

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести