Нови тренер Војводине је Славољуб Ђорђевић

Поново су се јуче окупили чланови Управног одбора Фудбалског клуба Војводина, а на дневном реду нове седнице био је избор новог шефа стручног штаба сениорске екипе Новосађана, као и спортског директора клуба.
djordjevic
Фото: Youtube Printscreen

Изненађења није било, па је за тренера црвено-белих именован Славољуб Ђорђевић, дојучерашњи стратег игре Радника из Сурдулице, стручњак који је фудбал играо и тренерски пут започео у Црвеној звезди.

- Постигли смо договор са, од јуче, новим шефом струке нашег клуба Славољубом Ђорђевићем, као и спортским директором Љубишом Дунђерским и оверили га на две године - истакао је Драгољуб Самарџић, председник Војводине. - Обојица су се се сложили с новом политиком клуба, где ће у фокусу бити аформација младих играча и истакли да је то реална прича. Очекујемо да ће наша екипа играти атрактиван фудвбал, како у Европи, тако и на домаћим теренима. Нови људи у нашем клубу свесни су величине ФК Војводина, а услови под којима су потписали уговоре, заиста су скромни. Сарадња с обојицом успостављена је уз једногласну подршку чланова УО.


Повратак Љубише Дунђерског

За новог (старог) спортског директора Новосађана јуче је именован Љубиша Дунђерски, бивши играч Воше и репрезентативац наше земље. У протеклих неколико сезона он је исту функцију обављао у суботичком Спартаку. Очекује се да ће успешно наставити с послом који је започео управо у Војводини и да ће бити од велике помоћи новом шефу струке Славољубу Ђорђевићу приликом састављања екипе, као и током искушења која црвено-беле очекују у квалификацијама за Лигу конференције и у домаћем првенству и Купу.


Ђорђевић је рођен 15. фебруара 1981. године у Београду, а током каријере играо је за Црвену звезду, Раднички Ниш, Јединство из Уба, Леотар, руске тимове Аланију из Владикавказа и Шињик, украјинске екипе Волин из Лутска и Кривбас, аустријски Рајндорф и узбекистански Бониодкор. Уписао је и три наступа за У19 селекцију Србије и Црне Горе.

Тренерским послом почео је да се бави радећи с младим генерацијама у Црвеној звезди. Пре две сезоне са младим тимом црвено-белих стигао је и до групне фазе Лиге шампиона. У Суперлиги Србије у прошлом првенству с пуно успеха водио је Радник, екипу која је стигла до полуфинала Купа наше земље и на крају освојила шесто место на првенственој табели.

Званична промоција Ђорђевића и Дунђерског уследиће данас, у Фудбалском центру “Вујадин Бошков”.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести