Новосађани и против Партизана желе да наставе серију

Ушли су фудбалери Војводине сјајно у ново првенство Србије.
vojvodina partizan, FoNet
Фото: FoNet

После четири одиграна кола, с максималним учинком, налазе се на другом месту на табели. Пред вечерашњи дерби с Партизаном који се игра на „Карађорђу“, тражи се карта више, баш као у нека давна и лепа времена, па може да се наслути како ће трибине новосадског стадиона бити лепо испуњене присталицама два клуба.

У редовима црвено-белих из Новог Сада, ниво самопоуздања подигнут је на веома високу тачку. Ипак, Партизану нико од играча не прети, већ се сви надају новој, доброј утакмици, у којој прижељкују наставак лепе серије.

- Партизан је клуб према којем морамо да имамо велики респект – сложио се и тренер Новосађана Ненад Ванић. – Истина је да су црно-бели у прошлом колу доживели први пораз после серије од више од 30 утакмица и сигурно је да неће желети да губе утакмице у континуитету. То је, међутим, њихова ствар, баш као и то како су се припремили за вечерашњу утакмицу, а на нама је да пробамо да новом победом наставимо лепу и успешну серију. Претходни резултати су у јавности и код људи који воле Војводину створили размишљање да је сада нормално да побеђујемо и будемо у врху. Једино што могу да кажем јесте то да ћемо наставити с квалитетним радом, уз тежњу да екипа у сваком сусрету покаже максимум, дисциплину у игри и жељу да победи сваког ривала. Утакмица с Партизаном биће нам прилика да одмеримо снаге с јаким противником и да видимо где се налазимо у односу на њега.


Суботић: Једва чекам почетак

Један од фудбалера који има све значајнију улогу у Вошином тиму је Немања Суботић, младић који је у Нови Сад стигао из редова прволигаша из Добановаца.

- Постоји мала доза позитивне треме пред први дерби који ћу одиграти у Суперлиги – рекао је Суботић. – Међутим, као и моји саиграчи, једва чекам да утакмица почне и да на терену покажемо све што знамо и умемо. После четири везане победе, атмосфера у нашем тиму је сјајна и сви смо убеђени да, одиграмо ли утакмицу онако како знамо, можемо да упишемо три велика бода. Верујем да ће и наши навијачи доћи у значајном броју на стадион „Карађорђе“, јер уз њихову помоћ добијамо додатно на снази.


Ванића сигурно може да радује чињеница да у екипи нема кадровских проблема, односно што ће моћи да рачуна на све лиценциране фудбалере.

- Имали смо мање недаће с Филипом Малбашићем, који се пожалио да је у дуелу с Борцем у Лучанима добио један јачи ударац у ногу. Наше медицинско особље уложило је значајан напор да га оспособи и очекујем га вечерас у саставу.

На питање да ли припрема неко тактичко изненађење за колегу Мирослава Ђукића с клупе Партизана, Ванић је категорично одговорио:

- Свака утакмица се припрема на посебан начин, уз одређене тактичке замисли. Истовремено, после добре серије, свака промена унутар тима може погрешно да буде протумачена, јер, после четири победе и то без примљеног гола, тешко је измислити нешто ново. Јасно је да дуел с Партизаном и квалитет вечерашњег супарника захтевају од наших играча да пруже и више од максимума како бисмо уписали три нова бода. Надам се и верујем да ће сваки играч Војводине изаћи на терен с пуно самопоуздања и урадити све што је потребно како бисмо остварили циљ.

Процењујући изгледе две екипе које ће вечереас одмерити снаге на „Карађорђу“, шеф стручног штаба Војводине је нагласио:

- Тачно знам где смо јачи и у чему видим нашу шансу, односно где противник има проблем. Београђани поседују квалитет у нападу, али имају доста мањкавости када је одбрана њиховог гола у питрању и то ћемо покушати да искористимо. Када сам дошао у Нови Сад, рекао сам да, без обзира на све околности, Војводина и даље представља клуб с великом традицијом, средину у којој су играли многи велики играчи. Самим тим, нећемо дозволити да на нашем стадиону било ко буде у предности у односу на нас, нећемо то дозволити чак ни Партизану. И даље чврсто стојим иза тих својих речи и надам се, уз значајну подршку с трибина, да поседујемо квалитет, храброст и дисциплину да савладамо првака – закључио је Ненад Ванић.


Улазнице

Улазнице за данашњи меч на “Карађорђу”моћи ће да се купе у недељу од 15 до 19 часова на главној благајни (за Запад), билетарници код ресторана „Огњиште“ (за Исток), на благајни код некадашњих тениских терена (за Југ), као и у просторијама навијачке групе „Фирма“ (за Север). Цена карата износи 500, 400, 300 и 200 динара. Западна, источна и северна трибина резервисане су за присталице Новосађана, док ће навијачи с обе-

лежјима Партизана утакмицу моћи да прате једино с јужне трибине.


Утакмица Војводина –Партизан почиње у 19 часова, а улазнице ће моћи да се купе у недељу од 15 до 19 часова на главној благајни (за Запад), билетарници код ресторана „Огњиште“ (за Исток), на благајни код некадашњих тениских терена (за Југ), као и у про-

сторијама навијачке групе „Фирма“ (за Север). Цена карата износи 500, 400, 300 и 200 динара. Западна, источна и северна трибина резервисане су за присталице Новосађана, док ће навијачи с обележјима Партизана утакмицу моћи да прате једино с јужне трибине.

Утакмицу ће преносити ТВ Аренаспорт на свом првом програму.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести