Новосађани непрепознатљиви у дербију с Партизаном

Војводина је саму себе победила у дербију с Партизаном. Њени играчи, изгубљени у простору, као да су се први пут у животу састали, бежећи и од најмање могућности да нападну домаћина, озбиљно уздрманог неочекиваним поразом у Сремској Митровици и испадањем из такмичења за Куп Србије.
ФК Партизан/ Моменат из утакмице у Београду
Фото: ФК Партизан/ Моменат из утакмице у Београду

Серију грешака Новосађана, пропуста који би и на тренинзима представљали луксуз, Партизан је казнио с четири гола и барем још толико повољних прилика. Захваљујући одбранама голмана Царевића, али и ситуацијама милиметарски мереним након две недозвољене позиције, после којих се мрежа тресла, Новосађани су још добро прошли.

Сваки покушај правдања значио би издају сопствене идеје, засноване на намери да, без обзира на противника, Војводина достигне ниво сопственог максимума. Уколико је тај ниво виђен у Београду, онда је и тренутно седмо место на суперлигашкој табели поклон који би требало да прихвате као реалан одраз учинка у 12 утакмица.

- Мислим да смо Партизану дали превише поклона за једну овакву такмичарску утакмицу – сагласан је био и тренер Војводине Милан Раставац. – Током првог полувремена направили смо сијасет грешака које је Партизан зналачки казнио, а након тога смо добили и црвени картон. После свега тога утакмица се свела на нешто што је било тешко превести на своју страну. Мислим да морамо из овога да научимо да је фудбал, пре свега, једно такмичење и да би много такмичарскије требало да улазимо у игру и да више поштујемо такмичарске активности током меча.

Збир појединачних грешака у последњој линији одбране, неповезане линије у везном реду, с нападачким покушајима на нивоу статистичке грешке, резултирало је колективним неуспехом екипе. Пораз против Партизана, међутим, расветлио је и неуспех против Чукаричког, у првим коментарима означен као тренутак слабости. Поглед на рачуницу у међусобним сусретима с клубовима из горњег дома (пласман од 1. до 8. места), сведочи о негативном билансу Војводине од једне победе (Вождовац), једног нерешеног резултата (Колубара) и два пораза (Чукарички и Партизан).

О најављиваном нападу на титулу, у Војводини више нико не говори, а и знакови поред пута ка Европи све су блеђи и неубедљивији. Отуда и реакција навијача, који су ове јесени били на нивоу и код куће и у гостима. Њихова порука са севера Партизановог стадиона, у сагласности је с прокламованим циљем уочи такмичарске сезоне: „Не морате у свакој утакмицу да победите, али у свакој морате да погинете за дрес Војводине“. 

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести