НОВОСАЂАНИ ПРЕОКРЕНУЛИ РЕЗУЛТАТ У ЛЕСКОВЦУ:  Младост ГАТ однела цео плен

Стрпљење је почело да издаје Лесковчане и да се полако топи, међутим, било је и довољно упорних фудбалских верника који су подржали своје љубимце у намерама да остваре прву пролећну победу.
lopta
Фото: pixabay.com

И чинило се, упркос персоналним проблемима, да ће ГФК Дубочица игром какву је демонстрирала у првом полувремену, а посебно водећим поготком Ђурића, коначно донети потпуну радост својим симпатизерима.

Међутим, тако нису мислили Новосађани. Упорном игром и добром организацијом на средини терена започели су друго полувреме игром на половини домаћина и већ у 50. минуту у два узастопна напада, створили изгледне прилике за изједначење. У 53. минуту нови корнер за госте и нова претња, али овог пута голман Кнежевић сигурно је задржао лопту коју су гости упутили из непосредне близине. Офанзивна игра гостију, која објашњава четири изведена корнера за само десет минута, довела је најпре до изједначења, а онда и до преокрета у резултату. После асистенције незаустављивог Вукадиновића, гости су успели да изједначе поготком Ђуричина у 56. минуту на изванредну асистенцију Вукадиновића који се одлично пробио по десној страни. Потпуни преокрет, на изненађење и незадовољство навијача, стигао је у 62. минуту, после школски изведеног контранапада по средини терена. Одједном се у шеснаестерцу домаћина нашао вишак играча гостију, па је асистенцију својих саиграча Вукадиновић лако претворио у погодак за изненађење и освајање три велика бода.

После резултатског преокрета Лесковчани су све снаге усредсредили на напад, покушавали су да расположивим снагама стигну бар до изједначења, али је тренер Младости ГАТ, Душан Бајић, благовременим изменама појачао контролу игре на средини терена и прилазе голу Живковића. И  помоћни тренер домаћина, Бобан Ценић, који је данас водио екипу, покушао је да увођењем играча са клупе, поправи, понајпре ефикасност, али изједначења није било. А најближи освајању бар тог бода, Лесковчани су били у 86. минуту када је резервиста Илија Стојановић, после одличне соло акције, снажно шутирао, међутим, лопта је прохујала поред леве стативе у гол-аут.

Дубочица – Младост ГАТ 1:2 (0:1)

ЛЕСКОВАЦ: Стадион: Дубочица. Гледалаца: 1200. Судија: Љубиша Борисављевић (Ивањица). Стрелци: Ђурић у 20. за ГФК Дубочица, Ђуричин у 56, Вукадиновић у 62. минуту за Младост ГАТ.

ДУБОЧИЦА: Кнежевић 6,5, Јовић 6,5, Ђокић 6, Рачић 7, Толић 6 (од 66. Милић 6), Ђурић 7 (од 70. Л. Стојановић -), Јованчић 6,5, Младеновић 6, Белић 6, Илић 6,5, Тасић 6 (од 72. И. Стојановић -).

МЛАДОСТ ГАТ: Живковић 7, Вукадиновић 7 (од 80. Бабић -), Јокић 6,5, Ђуричин 7, Кокановић 7 (од 88. Абаџија -), Танасин 6,5, Шушњар 6,5, Видовић 6, Бугарин 6 (од 76. Бјелош -), Поповић 7 (Митошевић -), Дубачкић 6,5.

Д. С.

 

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1117
Најновије вести