Новосађани против Звезде желе нови бисер у ниски

Љубитељи фудбала у Новом Саду, али и околним местима, данас ће имати јединствену прилику да испрате дерби 16. кола Суперлиге, утакмицу у којој ће снаге да одмере четвртопласирана Војводине и другопласирани тим на табели и актуелни првак наше земље Црвена звезда.
f
Фото: Ј. Грлић

Иако ће капацитет места на стадиону “Карађорђе” бити преполовљен због мера Владе Србије против корона вируса, извесно је да ће леп број гледалаца испунити трибине и, надамо се, уживати у доброј фудбалској представи.

Фаворит је екипа из Београда, која с Партизаном води трку за нову титулу и којој је, посебно након пораза у Сурдулици, сваки бод злата вредан. Међутим, не треба никако занемарити ни чињеницу да су ученици тренера Дејана Станковића додатно “рањени” после пораза од Митјиланда у групној фази Лиге Европе. То би, у одређеном развоју ситуације, могло да отвори врата Војводини ка повољном резултату. 

Брзоноги фудбалер тима из Српске Атине Миљан Вукадиновић нада се да би низ од три уастопне победе у првенству и Купу Србије, његов тим могао да настави. Управо је овај играч био стрелац јединог гола у градском дербију с Пролетером, који је црвено-белима из највећег војвођанског града донео сва три бода.

– Најважније је то да смо сада на четвртом месту на табели, управо оном које желимо да освојимо и на крају првенства. Због тога можемо да будемо задовољни, али времена да то испољимо немамо, јер нам у госте стиже првак – рекао је Вукадиновић.


Војводина - Црвена звезда

НОВИ САД: Стадион “Карађорђе”, капацитет: 14.500 места. Суђа: Милош Милановић (Ћуприја). Помоћници: Јован Грујић и Оливер Петровић (обојица из Ниша). Четврти судија: Данило Николић (Ловћенац).

ВОЈВОДИНА: Н. Симић - Бјековић, Ковачевић, Стевановић, Деветак - Буснић, Топић - Вукадиновић, В. Симић, Зукић - Мркаић.

Тренер: Славољуб Ђорђевић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан - Гајић, Драговић, Дегенек, Ераковић - Саного, Петровић - Бен, Катаи, Иванић - Павков.

Тренер: Дејан Станковић

Почетак утакмице у 16.45 часова.


Екипа Војводине у ведрој атмосфери и добром расположењу дочекује   дерби с Црвеном звездом, иако у њему неће моћи да наступи у комплетном саставу. Због жутих картона ову утакмицу ће морати да пропусте капитен Немања Човић и искусни Новица Максимовић.

– На психолошком плану било је веома важно за нас да вежемо неколико победа, јер смо играчи великог клуба и од нас се увек очекује да побеђујемо. Истина је и то да нам је било потребно мало времена да се уиграмо с новим стручним штабом, а, уз то, имамо већи број младих играча. Сада се све полако слаже и долази на своје место. Свака победа коју остваримо представља додатни подстрек за екипу, али и за сваког од нас. Ушли смо у победнички ритам, што је веома важно, јер се налазимо у серији дербија.

Подсетио је Вукадиновић на реми из првог кола првенства, када су саиграчи, додуше без његове помоћи, остварили реми на стадиону “Рајко Митић” у Београду.

- Црвеној звезди смо успели тада да узмемо бод, а данас ћемо да будемо фокусирани само на нашу игру и нећемо да гледамо у туђе двориште. Ако је Звезда у неком паду, онда би било одлично да то искористимо и покушамо да је изненадимо. Анализрали смо игру ривала, па ћемо сасвим сигурно да покушамо да уочене слабости окренемо у нашу корист. Оне су, треба да будем поштен, сасвим минамалне, јер знамо да је, ипак, у питању шампионски тим, али постоје. Борићемо се као и увек и учинићемо све што је до нас како бисмо наставили започети низ победа – поручио је Вукадиновић.

Данашњи сусрет преноси ТВ Арена спорт, на свом првом премијум каналу.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести