Новосађани желе тријумф за Лалин јубилеј

Ако је судити по речима њиховог тренера Ненада Лалатовића, фудбалери Војводине заборавили су гостовање у Новом Пазару и потпуно спремни дочекују вечерашњу утакмицу на „Карађорђу“ с Радом.
nenad lalatovic, J. Grlić
Фото: Ј. Грлић/Ненад Лалатовић

У случају да забележе седми првенствени тријумф, Новосађани имају лепу прилику да барем два дана буду на другом месту суперлигашке табеле и сигурно је да ће се поштено потрудити да буду први до неприкосоновеног лидера, екипе Црвене звезде. Наравно, потребно је на том путу да савладају традиционално неугодне „грађевинаре“ из Београда, који у овој сезони имају респектабилни тим и који не личе више на онај Рад који се годинама мучио у непрекидној борби за опстанак у елити.

Посебну занимљивост овом дуелу пружа чињеница да ће то бити 100. утакмица Ненада Лалатовића на клупи „Старе даме“ и кристално јасно је да ће првотимци црвено-белих желети да му за јубилеј подаре нову победу у званичним сусретима. И сам  стручњак, човек који је, заједно с играчима, у Нови Сад донео други трофеј победника Купа Србије, у податку да ће постати тек осми тренер у историји клуба који је Вошу водио на више од 100 утакмица, пронаћи ће додатни мотив.


Могућа постава

Лалатовић је нагласио да још није одлучио ко ће почети сусрет с Радом, али лако би могло да се догоди да то буду: Вуклиш – Андрић, Бралић, Ковачевић, Деветак – Топић, Дринчић – Младеновић, Бојић, Вукадиновић - Мркаић.


- Нормално је то да се понекад изгуби утакмица, као што се нама догодило у Новом Пазару – прво се осврнуо Лалатовић на прошли првенствени дуел. – Нисмо уложили неколико милиона у тим, па да, попут неких других, не смемо да губимо. Недопустив је био начин на који смо примали голове и то не сме више да се дешава екипи коју водим. Мислим да се то догодило у Новом Пазару и да неће никада више.

Пред вечерашњи мегдан с Радом, тимом који је кроз историју постао један од најнезгоднијих супарника Војводини, тренер новосадске екипе рекао је да традиције у спорту увек у себи носе мотив да се руше.

- Рад има квалитетне играче, момке који желе да се врате у добре фудбалске каријере. Поседују Београђани и младе, али и искусне играче и у нападу су веома брзи и незгодни. Мораћемо сутра увече да будемо врло озбиљни, јер нас очекује тешка утакмица у којој гости немају шта да изгубе и доћи ће на „Карађорђе“ са жељом да се надигравају с нама. Мене, међутим, ривал не занима, јер, као и увек, идемо на сва три бода.

О властитом јубилеју који ће вечерас да прослави, Лалатовић је нагласио да је на њега поносан.

-Много ми то значи, јер сам, и пре повратка у Нови Сад, говорио да сам најлепше тренутке као тренер доживео управо у Војводини. Први тренерски трофеј освојио сам управо с Вошом, коју јако волим, управо као и Нови Сад и наше навијаче. Од првог тренутка у овој средини прихваћен сам као да сам у њој одрастао. Оно што ми је Црвена звезда, клуб у којем сам поникао, пружила као играчу, Војводина ми је дала као тренеру и то никада не могу да заборавим. Срећан сам што сам део великог клуба и чијој историји ће остати забележено да је Ненад Лалатовић тек четврти тренер који је с Војводином освојио трофеј. Вероватно ћу ући у црвено-беле анале и као стручњак који је остварио највише победа, а то није ни мало лако у конкуренцији сјајних тренера који су овде радили, попут Љупка Петровића, Мише Косановића, Вујадина Бошкова... Не могу да се поредим с њима, јер то су велика имена и много су испред мене, а ја ћу морати још много да радим да би их једног дана достигао.

О могућој поистави за вечерашњу утакмицу, шеф струке Новосађана рекао је да на окупу има сјајне играче и да верује да ће одабрати најбољих 11 који могу да савладају екипу Рада.

- Саничанин се вратио тек јуче и сигурно неће бити у постави, а Топић, који је играо за младу селекцију Србије против Пољске и Естоније, планиран је да почне сусрет с Радом. Ипак, још ћу о томе да размислим, јер је био повређен и иза њега је дугачка пауза – објаснио је Ненад Лалатовић.

Сусрет Војводина – Рад почиње у петак од 18 часова и игра се без присуства публике. Главни судија биће Андрија Стојановић (Београд), којем ће помагати суграђанин Милош Караџић и Атила Хармат (Суботица), док је улога четвртог арбитра поверена Ђорђу Максимовићу (Инђија).

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести