Новосадска Црвена звезда није блистала јесенас

Утакмицом са Железничарем и минималним поразом фудбалери Црвене звезде завршили су јесењу трку у Српској лиге Војводина на 16. месту са свега 13 освојених бодова и са пуно брига отишли на зимску паузу.
Knezevic Ivan/D. Ivanic
Фото: Д. Иванић

Пуно проблема пратило је новосадског трећелигаша то­ком полусезоне. Најискуснији фудбалер тима Марко Зе­чевић, морао је на операцију лигамената колена, поред тога  и остали играчи често су изостајали због картона и повреда. Једна од светлих тачака био је голман Иван Кнежевић (28), који је бранио заиста добро. Додуше минутажу је поделио са Главичанином.

„На позив председника Милојковића и спортског директора Рађена стигао сам у Звезду на крају прелазног рока, међутим имао сам проблема са папирима из Дубајија, па сам стекао право да наступама тек након петог кола. У договору са челницима клуба и тренером поделио сам минутажу са Главичанином у коме сам имао здраву конкуренцију. По свим оценама били смо најбољи део екипе“, истиче изданак омладинске школе Војводине, голман који је бранио и у Адфрици и Азији, као и ну Румунији.

Успешно је Кнежевић чувао мрежу у дуелима са Динамом, Радничким (С. М.), Братством, Цементом, Бачком и Хајдуком.

„Дебитовао сам у сусрету са Динамом, а последњи меч био је са Цементом. Примио сам пуно похвала  за одбране, на прави начин се одужио људима који су ме довели, Можда сам очекивао и већу минутажу обзиром на добре партије, поготово против Хајдука. Мало је недостајало да лидеру први нанесемо пораз. Имали смо заслужено вођство, две колосалне прилике, погодили стативу, али смо само освојили бод. Утеха је да смо прва екипа која је после 10 кола дала  гол Куљанима“, резимира најбољи актер меча који је одбранама доводио играче Хајдука до очајања.  

Утакмица са Цементом уз минимални пораз била је последња на голу Црвене звезде обзиром да је  Кнежевићу истекао уговор и слободан је у избору нове средине.

„Након утакмице са Хајдуком имао сам неколико понуда да променим средину. Ништа нисам желео да преломим преко колена, био сам усресређен за наредне утакмице, али сезона је завршена и највероватније је да ћу у новој години бранити у новом клубу“, завршио је Кнежевић

М. Поповић   

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести