НОВОСАДСКА ЛИГА Ана раздвајала разјарене играче

Јединство - Футог 2:2 (0:1)
1
Фото: З. Сиришки

ГОСПОЂИНЦИ: Игралиште Јединства, судија Чобанов (Руменка), Стрелци: Росић у 65. (из пенала), Рабљеновић у 89. за Јединство, а  Стевановски у 14. и Сирар у 55, минуту за Футог. Жути картони: Р. Тепић, М. Тепић и Пињо (Јединство). Сирар, Барачанин, Бероња, Чепић, Тополић. Црвени картони: Стевановски, Косић (Футог).

ЈЕДИНСТВО: Гавриловић 6, Кнежевић 6, Зорић 7, Драгљевић 6, Ковачевић 7, Пињо 7, Р.Тепић 7, Ђурђевић 7, (Ђорђевић), Росић 7, М.Тепић 7, Димић 7.

ФУТОГ: Жинић 6, Вулић 7, Барачанин 6, Бероња 7, Латиновић 7, Сакач 7, Косић 7 (Тополић), Стевановски 7, Чепић 8, Вуковић 7, Сирар 7 (Ардалић)

Утакмица пуна тензија, грубих стартова, протеста на ивици инцидента и веома лошег суђења Чобанова који је изгубио критеријум још на самом старту  меча, па је судио на штету и једног и другог тима. У првом полувремену Чобанов није свирао пенал за Јединство чак у три случаја.

Стевановски је довео госте у воћство већ у 14. минуту у периоду када је ослабљена одбрана Јединства (изостали су Бубњевић и Малиновић) тешко излазила на крај са корпулентним гостима. У 55. минуту је Сирар побегао Драгољевићу и није му било тешко да савлада несигурног Гавриловића. Гости су били на прагу важне победе, али су црвено-бели уложили велики напор не би ли изједначили што су и успели најпре голом из пенала, а затим  у 89. минуту маестралним голом резервисте Рабљеновића.

У последњем минуту утакмице створила се неописива гужва код корнер заставице гостију где су се сјатили играчи и једног и другог тима. Страсти су се смириле захваљујући помоћној судији Ани Живановић која је храбро улетела у букет разјарених играча.

З. Сиришки

Ветерник - ЖСК 5:0 (1:0)

ВЕТЕРНИК: Игралиште Ветерника, судија: Кресић (Тител), стрелци: Ђурић у 23. и 58. Блажић у 47. Срдановић у 80. и Печић у 82. минуту.

ВЕТЕРНИК: Маровић, Томић, Швоња, Огњановић (Ђурица), Ушћумлић (Пекић), Срдановић, Ђурић, Вукаљевић (Малиновић), Николић, Блажић, Турало (Печић).

ЖСК: Савановић, Видовић, Мирић, Миљковић, Бојчук, Бороја, Ђурђић, Крунић, Попов, Тошић (Гушић), Трнинић.

Екипа Ветерника новим, убедљивим резултатом хита ка Војвођанској лиги. У првом полувремену момци тренера Бобана Дашића прописно су се испромашивали и тек у 23. минуту су успели да откључају браву екипи из Жабља, а за то се потрудио Иван Ђурић. На почетку другог полувремена Огњен Блажић је увећао предност. До краја меча било је само питање колико ће се голова наћи у мрежу Савановића. За убедљиву победу побринули су се другим голом Иван Ђурић и Срдановић, а тачку на убедљив тријумф већ виђеног војвођанског лигаша ставио је резервиста Душан Печић.

М. По.

Хајдук - Омладинац 0:1 (0:0)

ЧУРУГ: Игралиште  Хајдука. судија: Кукуда (Нови Сад). Стрелац: Преведен 80. минут. Жути картони: Шарић, М. Микулић, Лазић (Хајдук), а  Ан. Хернаус (Омладинац).

ХАЈДУК: Шарић 8, Бранчић 7, М. Микулић 6 (Н. Вујичић), Лазић 7, Петрић 7, Марковић 7, Росић 6, Срећков 7, Топић 6 (Р. Самоловац), О. Микулић 6 (Миловановић), Д. Вујичић 6 (П. Самоловац).

ОМЛАДИНАЦ: Латиновић 8, Несторовић 7, Ћупина 7, Вујичић 7, Ал. Хернаус 7 (Пецељ), Преведен 7, Ан. Хернаус 7 (Самарџић), Јанић 7, Стојановић 7, Бјелобаба 6 (Суботић 7), Келеман 6 (Томљановић 7).

Одолевали су Чуружани дуго гостима из Степановићева и имали  идеалну прилику коју није искористио Раша Самоловац у 70. минуту када је сам изашао пред голмана гостију Немању Латиновића.

С друге стране фудбалери Омладинца имали су неколико лепих прилика. У 35. минуту шут Жељка Келемана из близине прво је одбранио врло добри голман домаћих Љубиша Шарић а потом из другог покушаја његов шут зауставила је пречка.

Стрпљива и нешто конкретнија игра гостију у завршници ипак је дала резултат јер су голом Луке Преведена стигли до злата вредних бодова.

П. Бундало

Тител - Сириг 7:2 (5:2)

ТИТЕЛ: Спортски центар у Тителу, судија: Станић (Нови Сад), стрелци:  Куља у 2. 4. 17. и 76. Радаковић и 27. Суботин у 34. Гардиновачки у 65. за Тител, а Рајачић у 30. и  Грујичић у 43.( из једенестерца) за Сириг.

ТИТЕЛ: Мајор 7, Фодор 7, Суботин 9, Пешевић 7, Куља 9, Гардиновачки 8, Радаковић 8, Синани 7 (Грујић7), Хорњик 7, Паунић 7 (Лимановић 7) Караташевски 8 (Ђаковић 7).

СИРИГ: Кизић 7, Момчиловић 6, Јелић 6, Ивковић 6 (С. Ђукић 6) Вулић 6, Грујичић 7, Којовић 6, Миловановић 6, Ј. Ђукић6 (Радовић 6) , Брежњак 6 (Вулић 6), Рајачић 6 Одлична игра Титељана, код прва четири гола асистирао је Суботин,а  хет-  трик је на почетку меча постигао капитена Давор Куља.Гости су из контре смањили резултат голом Рајачић, а Суботин је крунисао одлично полувреме одбране домаћина.

И у другом полувремену Титељани су наставили са добром игром , Гардиновачки је био стрелац после продора Радаковића,  а коначан резултат ј 76 минуту  поставио је Куља четврим голом  после центаршута резервисте Лимановића.

Ж. Марковић

Славија - Фрушкогорац 2:0 (1:0)

НОВИ САД: Игралиште Славије, судија: Ћурчић (Тител), стрелци: Стојичић у 9. (из пенала), Глишић у 52. минуту. Жути картони: Глишић, Беговић, Остојић (Славија), Зечевић, Ср. Лалић, Драгојловић (Фрушкогорац). Црвени картон: Кукурузовић (Фрушкогорац).

СЛАВИЈА: Чавић, Беговић (Богданов), Лазаревић, Стајић, Жакула, Дражић, Глишић (Остојић), Иконић (Бркљача), Стојичић (Јашовић), Ферати, Убовић.

ФРУШКОГОРАЦ: Медић, Сапунџић, Старовлах, Драгојловић, Кукурузовић, Шкрбић, Јевтић, Пекановић (Милосављевић), Мијавец (Боројевић), Зечевић (Рис), Лалић.

Дуела два високопласирана ривала заслужено је припао момцима тренера Драгана Шипке. Доминирали су домаћи па је већи део меча голман Милош Чавић био неми посматрач дешавања на терену. Већ у 9. минуту у казненом простору Каменичана срушен је Бојан Стојичић. Исти играч преварио је голмана Фрушкогорца и довео домаће до вођства. И поред неколико прилика на одмор се отишло са голом предности за домаћина. У наставку је Младен Глишић другим оверио победу Славији која је „зацементирала” трећу позицију, само је потврдила одличне и ефикасне пролећне игре и права је штета што у јесењој полусезони Салајчани нису остварили већи број бодова.     

М. По.

Бачка (Б) - Татра 0:5 (0:3)

БЕГЕЧ: Игралиште Бачке, судија: Ћулум (Шајкаш), стрелци: Пожарев у 8. Свитић у 15. Ђулинов у 43. Граховац у 67. и Мрђеновић у 87. минуту за Татру. Жути картони: Глишић (Бачка), Ђорђевић (Татра).

БАЧКА: Мандић, Брнбота, Тодорић, Карановић, Танцик (Васиљевић), Милић, Косић, Роквић, Тепић, Софранин, Ковачевић.

ТАТРА: Попин, Мрђеновић, Ђорђевић, Живановић, Дубњак, Пожарев (Радић), Живојнов, Стојшић, Ветеха (Граховац), Свитић, Зукић (Ожват).

У дербију у борби за опстанак фудбалери Татре заслужено су убедљивим резултатом савладали Бегечане. Већ у 8. минуту Александар Пожарев је голом ставио до знања домаћину да су Кисачани дошли по бодове. Седам минута касније Никола Свитић је повећао резултат, а до одмора за убедљиво вођство потрудио се и Мирослав Живојнов. У наставку је голеаду наставио резервиста Петар Граховац, а тачку на убедљиву победу и вредне бодове за опстанак ставио је Миљан Мрђеновић. 

М. По.

Шајкаш - Фрушкогорски партизан 0:1 (0:0)

КОВИЉ: Спортски центар у Ади, судија: Радиновић (Беочин), стрелац: Месарош у 70. минуту. Жути картони: Николаш, Радивојевић (Шајкаш), Клинцов, Тешановић, Ђурковић, Чавић (Фр. партизан).

ШАЈКАШ: Шовљански, Вујиновић (Траиловић), Павков, Алимпић, Рулић, Ковачев, Марцикић, Станковић, Николаш, Малешевић (Љубојевић), Радивојевић.

ФРУШКОГОРСКИ ПАРТИЗАН: Шурлан, Девић, Тешановић, Клинцов, Антонић, Месарош, Миловановић (Јурковић), Чергић (Бјелић), Симић (Чавић), Кантар (Макивић), Подрашчанин (Гаитацис).

Пропустили су Ковиљчани у првом полувремену три идеалне прилике. И у наставку су домаћи нападали, покушавали да дођу до промене резултата али нису успели да откључају браву чврсте одбране екипе из Буковца на челу са голманом Стефаном Шурланом. Како то обично бива, уследила је казна. Након прекида кобан за домаћина био је Милан Месарош, савладао је Шовљанског.         

М. По.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести